Η Όραση

ΟΜΗΡΟΣ.ΟΡΑΣΗ

Η Όραση του Ομήρου

Πορεία στην Ιθάκη σε ευθεία γραμμή

Ασκήσεις γνώσης και αυτογνωσίας με οδηγό και Μέντορα, τον Όμηρο Ποιητή

Κλείστε τα μάτια για να δείτε!

Όπου και να είσθε, στον καναπέ του σπιτιού σας, στο λεωφορείο, στο μετρό, στο πάρκο το εθνικό, κλείστε για λίγο τα μάτια σας  και  «δείτε» γύρο σας προσεκτικά πράγματα διαφορετικά. Προσοχή  μόνο, όταν οδηγείτε. Μην οδηγείτε με μάτια κλειστά.

 Θυμηθείτε πως βλέπατε τον κόσμο όταν είσαστε παιδιά. Βλέπατε την ενέργεια άμεσα στο σύμπαν να κυλά. Κλείστε τα μάτια για  να δείτε με ήρεμη αναπνοή, την ενέργεια των αντικειμένων και των υποκειμένων, ενός ανθρώπου, ενός δένδρου, ενός μήλου, ενός  γερακιού.
Όταν θα αρχίσετε να βλέπετε, κανείς δεν θα μπορεί να σας πει ψέματα και να σας ξεγελά. Όταν διαχειρίζεστε σωστά τον Χρόνο σας, θα βελτιωθεί και η όραση σας, εντυπωσιακά.
Αν νιώθετε αγχωμένος, κουρασμένος, απογοητευμένος, θυμωμένος, περιστρέψτε για λίγο τα μάτια σας από δεξιά ή από αριστερά για να επανέλθετε σε ισορροπία βαθιά. Έτσι γυμνάζονται και οι μύες του προσώπου και των ματιών, απλά.
Εστιαστείτε στην ουσία των πραγμάτων, στο ΕΙΝΑΙ και όχι στο ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ για να μην είσθε στο έλεος της κοινωνικής διαμόρφωσης του ΜΑΤΡΙΞ και σας καλλιεργούν σαν μπαταρίες στα χωράφια του, απομυζώντας σας όλη την ενέργεια. Μη κοιτάζετε απλώς τα πράγματα επιφανειακά. Να τα βλέπετε πραγματικά.
Πως ο Ηρακλής συνέλαβε το Λιοντάρι της Νεμέας;
Στην σπηλιά ενός κεφαλιού κλείνοντας τις εισόδους του.
Άρχισε να βλέπει χωρίς υπερφίαλο, ενεργοβόρο εγωισμό.
Πως έβλεπε ο Όμηρος τόσα χρώματα, τόσους ανθρώπους και τον χαρακτήρα τους που περιγράφει αναλυτικά, ειδικά του  Αγαμέμνονος στην ραψωδία Β, μυθιστορηματικά ;
Έμαθε να βλέπει, με τα μάτια ερμητικά κλειστά,κατανοώντας την ΕΡΜΗΝΕΙΑ των λέξεων και των γραμμάτων, μαζί και ξεχωριστά και πίσω από αυτά.

(2) 24 Ιουλίου 2017

Αστραία ©©
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ σε 365 ημέρες
Οδηγίες για να αλλάξεις τον κόσμο με αυτοβελτίωση

Οι φιλόσοφοι δοκίμασαν να ερμηνεύσουν τον κόσμο
Οι οικονομολόγοι να τον αλλάξουν
Οι Ποιητές να τον Αυτοβελτιώσουν κρατώντας τη θάλασσα γαλάζια
Και ατενίζοντας το μπλε του ουρανού με βλέμμα οξυδερκές καθαρό

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος