Η σπηλιά

της Κοινωνικής Διαμόρφωσης

Ένα σπήλαιο με πολλούς τυράννους

Η κοινωνική διαμόρφωση είναι το σπήλαιο ΚΥΚΛΩΨ, το ΜΑΤΡΙΧ κάθε εποχής με όλες τις μεθόδους των μικρών τυράννων. Βία ανησυχία αβεβαιότητα οργή θυμός ρηχότητα αδικία οίκτος και αυτοοίκτος στους εναλλασσόμενους ρόλους του θύτη και του θύματος.
Δεν μπορείς να μη μπεις, στην ουσία γεννιέσαι μέσα σε αυτό και όλοι οι γύρω σου, κόμματα θρησκευτές δάσκαλοι γονείς και συγγενείς σου μιλούν γι αυτό, όταν είσαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Θα βγεις σαν κάποιος ομηρικός ήρωας αλλά, αυτό δεν θα σου το συγχωρήσει ο Ποσειδώνας.
Η κοινωνική διαμόρφωση είναι το status guo κάθε συστήματος και δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτό. Σε κρατάει για να σε φάει ακόμη και τελευταίο. Πριν σε φάει όμως, να ξέρεις πως είσαι ένα αλλοτριωμένο δειλό ον. Ο φόβος που σου έχει ενσταλάξει σε έχει μεταλλάξει. Θα δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ θα πεθαίνεις στην ανεργία. Θα ουρλιάζεις στα γήπεδα, θα σταυροκοπιέσαι στα εικονίσματα ψάχνοντας για παρηγοριά στον παράδεισο, θα σκοτώνεις τον χρόνο, σου σε ορνιθοασχολίες θα ανεβάζεις σέλφι στο ΦΒ και θα ξεφτιλίζεσαι στα πορνεία.
Μην επιτίθεσαι ευθέως στην κοινωνική διαμόρφωση και στους δεσμώτες. Δεν θα το δεχθούν. Μη λυπηθείς τον εαυτό σου. Θα σε λυντσάρουν οι φύλακες της, ακόμη και να σκοτώσεις τον Κύκλωπα δεν θα μπορέσεις να ανοίξεις τη πόρτα της σπηλιάς. Φύγε κρυφά πιασμένος από ένα κριό ένα ροδοδάκτυλο πρωινό, χειμωνιάτικο ή καλοκαιρινό.

27 Δεκεμβρίου

Σχολιάστε

Filed under Αταξινόμητα

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος