10. Ο Διαλογισμός

%ce%b6%ce%b5%cf%85%cf%83-%ce%b1

Εγχειρίδιον επιβίωσης για σύγχρονους Οδυσσείς στην   ποσειδώνεια λαοθάλασσα της  Αντίληψης, της Κοσμικής

Ο πολεμιστής διαλογίζεται  συνεχώς, και ποτέ καθιστός στα 7 τσάκρας,  υπέρβαρος βούδας,μισός. Έχει 12 ενεργειακά κέντρα εν λειτουργία ροϊκή και δεν έχει κόψει τα πόδια του, απλώς, τα πλένει  σε καθαρό νερό, καλώς.
Ο διαλογισμός του πολεμιστή περιλαμβάνει όλες του τις δραστηριότητες και όχι  μόνο κάποια στιγμή φώτισης μοναδική. Πλένει, σφουγγαρίζει, ξεσκονίζει, καλλιεργεί τον κήπο του, φτιάχνει κουλουράκια, περπατά, κολυμπά, κατασκευάζει σχεδίες, τραγουδά, γράφει, μιλά, πολεμά, σε διαλογιστική  στάση σώματος ψυχής  και μυαλού, ευθυτενής.
Ο πολεμιστής διαλογίζεται μέσα στην ζωή και όχι έξω από αυτή, π.χ σε κάποιο μοναστήρι μοναχός,  να στέλνει επιστολές  υποτέλειας  και μακροημέρευση σε τυράννους,  δειλός και δεν είναι τόσο τόσο εγωιστής, να μιλά μόνο  με τον θεό και να του πλέκει εγκώμια και κυρ ελέησον, πολλά. Με τους ανθρώπους μιλά, ακόμη και αν σε μια ανθρώπινη έρημο  βαδίζει, μαζί τους περπατά, δίπλα τους. Αφουγκράζεται και προχωρά. Διαλογίζεται στην τράπεζα όταν έχει ουρά, στην εφορία για το ΕΜΦΙΑ, στη κυκλοφοριακή συμφόρηση, μποτιλιάρισμα, όταν  κλειστεί, με τον αυταρχικό, αν έχει διευθυντή, τοποτηρητή,  στο επίδομα ανεργίας,  όταν δεν του έχει δοθεί.
Ο πολεμιστής είναι μέρος της ζωής και της αλληλεπίδρασης  και την αγαπάει , βαθιά εμπειριστής.
Η ζωή είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος και ο πιο καλός εκπαιδευτής.
Η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα για να ανησυχείς, αλλά μια πρόκληση για να αγωνισθείς και να εξελιχθείς.  Ο πολεμιστής ξέρει από θλίψη, από μοναξιά, από προδοσία , από απελπισία, από χαρά από γέλιο, από   μοίρασμα, από συντροφικότητα, ξέρει από ΖΩΗ και τίποτα το ανθρώπινο δεν του είναι ξένο, για αυτό και ποτέ δεν φεύγει από την ροή.
Έχει ένα δικό του ζώο που τον μαθαίνει να αναπνέει σωστά, να ονειρεύεται και να κυνηγά. Ένα δικό του δένδρο που αγκαλιάζει και  φροντίζει προσεκτικά,  και ένα χρώμα  που συγκεντρώνεται και προτιμά.
Ένα δικό του μέρος δύναμης  που επισκέπτεται καμιά φορά για να ξεκουρασθεί και να ανανεωθεί και ξυπόλητος στη γη του, περπατεί.
Πολύ  καλά παραδείγματα  ομηρικού διαλογισμού, μας δίνουν οι γυναίκες των Ομηρικών Επών, η Πηνελόπη και η Ελένη. Υφαίνουν  και τακτοποιούν το ύφασμα της  γνώσης και της ζωής με σαϊτιά χειροπλεκτικής, μαζί με την υφάντρα, την Αθηνά.
Ο διαλογισμός είναι προσευχή. Είναι προσοχή, εστίαση στον εσωτερικό εαυτό. Είναι θέση και στάση ζωής καθημερινής, συνεχής.
Είναι ευθυγράμμιση των ενεργειακών πεδίων εσωτερικών και εξωτερικών και σύνδεση με το  άλλο μισό, τον ονειρευτή. Με αυτό τον τρόπο ο πολεμιστής  αποκτά ένα  δικό του GPS, που του λέει κάθε φορά που βρίσκεται ,  αν έχει χαθεί και πως μπορεί να ξανασυνδεθεί.
13 10 2016
Αστραία

Η οδυσσειακή στρατηγική στη καθημερινή μας ζωή

Σχολιάστε

Filed under ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος