Ο Λαβύρινθος

ΘΗΣΕΑΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Το ΜΑΤΡΙΞ  του αρχιτέκτονος  Δαιδάλου

Ο γνωστός μας Λαβύρινθος δημιουργήθηκε την εποχή του Μίνωα από τον  σπουδαίο αρχιτέκτονα Δαίδαλο και ήταν ένα οικοδόμημα από το οποίο δύσκολα έβγαινες με τον Μινώταυρο να καραδοκεί κάθε στιγμή να σε καταβροχθίσει στη στιγμή.
Η γνωστή Εποχή του Ταύρου πριν 6000 χρόνια θα εγκαινίαζε τον τρομερό συνδυασμό του Γνωστού και του Άγνωστου  της γνώσης μαζί, στην νεοατλαντική εκδοχή.
Μετά τον καταποντισμό της παλαιάς Ατλαντίδος, όσοι επέζησαν δημιουργήσανε κάστες ιερατεία και τάγματα, στοές και σκιές και έχουμε πολλά. Μογγολικά, Θιβετιανά, Κινέζικα, Βαβυλωνιακά, Αιγυπτιακά, Αιθιοπικά, Σημιτικά, Αραβικά, Σουφικά, Ελληνικά, Ρωμαϊκά, Μεξικάνικα και τα νεότερα τα Αγγλοσαξωνικά μαζί με τα Αμερικάνικα και Μεροβίγγεια τα Φραγκικά.
Κάθε τάγμα, μια χούφτα γνώστης και μια, του Λαβύρινθου μυστική, στοά. Δεν είχαν όλα συνέχεια και απογόνους και μεταξύ τους έχουν πολλές ομοιότητες και διαφορές. Κάποια από αυτά ευνοήθηκαν από τις ιστορικές συγκυρίες και έγιναν θρησκεία και εξουσία, όπως  πχ ο χριστιανισμός.
Τι είναι ο Λαβύρινθος;
Είναι ένας χώρος γνώσης με όλα τα δαιδαλώδη δωμάτια της και οτιδήποτε μπορεί να γίνει Γνωστό με την ανθρώπινη μορφή. Επιστήμη, φιλοσοφία, τέχνη, μαθηματικά. Ότι είναι γνωστό και το ξέρουμε το λέμε Φυσική, ότι δεν το ξέρουμε ακόμη το λέμε μεταφυσική μέχρι να το μάθουμε και να το κατανοήσουμε. Η μεταφυσική προηγείται της φυσικής και οι θρησκείες επειδή την κατέχουν καλά την ελέγχουν κερδοσκοπικά.
Ο μεγαλύτερος ήρωας της του Λαβύρινθου ήταν ο Θησέας που εισήλθε σκότωσε τον Μινώταυρο και εξήλθε με την βοήθεια του Μίτου. Σπουδαίος άθλος που έβαλε τις ρίζες του θαύματος του Ελληνικού πολιτισμού και την αρχή της Μιτολογίας του, κωδικοποιημένη όλη τη γνώση σε Μυθολογία που είναι η πληρέστερη και αρτιότερη του κόσμου.
Η Ελληνική Μυθολογία είναι η Ιστορία της Γνώσης και της περιπέτειας της από την εποχή της Λεμουρίας περνώντας μέσα από μικρούς και μεγάλους Λαβύρινθους και δαιδαλώδεις διαδρόμους. Είναι η ιστορία και η γνώση της ανθρωπότητος.
Η έξοδος του Θησέα υπήρξε η αρχή της πανεπιστημιακής κατάρτισης και η δημιουργία των ακαδημιών και των  ακαδημαϊκών, αλλά το τέλος του Θησέα δεν ήταν καλό, γιατί παράτησε την Αριάδνη, τον καθαρό αγνό σκοπό.
Αν κρίνουμε από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια της χώρας και στην Ακαδημία Αθηνών, καταλαβαίνουμε γιατί ο Αιγέας αυτοκτονεί και ο Θησέας ταξιδεύει ξεχασιάρης με μαύρο πανί.
Πως βγαίνουμε από τον Λαβύρινθο σώοι και σοφοί;
Στην αρχή πρέπει να ξέρουμε πως μπαίνουμε στον Λαβύρινθο και γιατί;
Ο Λαβύρινθος αφορά μόνο τους ανθρώπους της γνώσης κανείς άλλος δεν θα ενδιαφερθεί. Αυτοί είναι οι άνθρωποι της γνώσης με αυξημένη την διανοητική ικανότητα.
Μπαίνοντας στον Λαβύρινθο συνδέουμε όλα τα δωμάτια και τα θέματα της σε πλήρη κατανόηση, βιολογία, γεωγραφία, ιστορία, μαθηματικά, φιλοσοφία, χημεία, τέχνη, λογοτεχνία με καθαρότητα, στερεά και προσεκτικά. Βγαίνουμε, κοιτώντας τον πανοραμικά με της Αντίληψης τα Φτερά.
Τον Μινώταυρο τον αποφεύγουμε καλλιεργώντας τη γη, για να ξεκουράζεται η υπερ εγκεφαλική δραστηριότητα σε γείωση πρακτική.
Ο Ερμής ο τριμέσγιστος, των Διδύμων την Εποχή, έδωσε στην ανθρωπότητα όλες τις γνώσεις που στην Ατλαντίδα είχαν αποκτηθεί.
Με αυτές οι άνθρωποι φτιάξανε Λαβύρινθους φυλακές, σπηλιές και στοές, παραγγελιά στους αρχιτέκτονες και σφάζανε τους ταύρους του Μίθρα.
Ο Όμηρος αναφέρει για τον Μίνωα πως ήταν του Διός η συντροφιά. Ο Οδυσσέας Αίθων, δηλώνει εγγονός του Κρητικού βασιλιά.
Πως βγήκε ο ποιητής από του Λαβύρινθου, την θηλιά;
Έκανε όλο το ταξίδι της γνώσης έμαθε πολλά και πέταξε με του Αετού τα φτερά, δηλ. τα Έπη τα Ομηρικά.
Ταξίδι για την Ιθάκη, ταξίδι στη γνώση ταξίδι στον Ήλιο.
Μη φοβάστε  τη γνώση, τον Λαβύρινθο, τον Μινώταυρο,  τις στοές, ούτε τις σκιές. Στην καινούργια του ανθρώπου εποχή, ο Ηρακλής στο φως όλα τα τέρατα οδηγεί και ο Οδυσσέας με το απολλώνιο φως, τα τοξοβολεί.
Ας ακολουθήσουμε τον Μίτο της Αριάδνης και της Πηνελόπης, την κόκκινη κλωστή!
(67) 27 Σεπτεμβρίου 2017
Αστραία ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s