Το ‘Εργον

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ.ΘΕΑΤΡΟ

Ο Καιρός του Τόξου

Το έργον είναι το προϊόν μιας εργασίας και είναι το γινόμενον της δύναμης επί την μετατόπιση της. Αν είναι η μετακίνηση της Αντίληψης ακόμη καλύτερα. Είναι «το παιδί» το τέκνον ενός μυαλού και μιας ψυχής για την περίπτωση ενός ανθρωπίνου όντος. Το ποιούν και ποιόν της ποίησης, η ποιότητα της  ποίησης.
Έργο παράγουν και τα ζώα, πχ τα βόδια και τα άλογα οργώνουν τη γη και μεταφέρουν πράγματα.
Ποια είναι η διαφορά έργου από έργον;
Η κατάσταση του μυαλού του σώματος και του πνεύματος του παραγωγού του έργου. Όταν το μυαλό, η σκέψη είναι φυλακισμένη δεν αφορά μια εργασία αλλά μια δουλεία. Όταν το σώμα είναι ασθενικό ,το έργο είναι αδύναμο, όταν η ψυχή είναι ανύπαρκτη , το έργο είναι άψυχο.
Εργασία ή δουλειά δουλεία;
Σε μία σκλαβωμένη καταναλωτική κοινωνία δεν υπάρχει εργασία, μόνο δουλεία και είναι όλοι δούλοι των καταναλωτικών αγαθών και των πολυεθνικών που γιαυτό τον λόγο τα παράγουν τα διαφημίζουν και τα προωθούν.
Σήμερα βλέπουμε πολλά έργα. Έργα καλλιτεχνών, έργα κυβερνητικών, δημόσια έργα, εργασίες μεταπτυχιακών, λογοτεχνικά έργα και άλλα πολλά, πνευματικά και υλικά.
Τι λείπει από τα περισσότερα από αυτά;
Η ελευθερία του πνεύματος και η καλή φυσικά κατάσταση του σώματος. Η ψυχική και η σωματική υγεία. Είναι έργα δούλων, άψυχα, άρρωστα, νοσηρά. Στην ουσία είναι πηγή μόλυνσης που σαν μια πανδημία σε μια εκφυλισμένη κοινωνία έχει μεταδοθεί και κυριαρχεί. Άρρωστα κτίρια, μπερδεμένοι δρόμοι, ανόητα μυθιστορήματα, ανούσια θεατρικά έργα, στημένα μεταπτυχιακά, βαρετά ποιήματα, ψυχεδελικά τραγούδια , πίνακες και γλυπτά
Έργα χωρίς σοφία, χωρίς διαύγεια, χωρίς καθαρότητα, χωρίς δύναμη, χωρίς αισθητική, χωρίς πνεύμα, χωρίς ψυχή. Νοσηρά δημιουργήματα μιας κοινωνίας που  βαριά νοσεί.
Ποιο είναι το έργο του Ομήρου ποιητή; Ποιο είναι το  «παιδί «; Ποια είναι η  δημιουργία;
Ήταν ελεύθερος ο ποιητής ή  όμηρος και φυλακισμένος και σε τι;
Ήταν φυλακισμένος στο σπήλαιο ΜΑΤΡΙΞ της εποχής του. Στην σπηλιά του Κύκλωπα  και της Καλυψούς, είχε εγκλωβιστεί σε αθέμιστο νησί της μεταφυσικής θεοσοφικής Ποσειδώνιας Ατλαντίδας. Όμως κατόρθωσε σαν τον Πεταλούδα να απελευθερωθεί και να γεννήσει ένα θαυμαστό ΠΑΙΔΙ με εργασία εσωτερική και εξωτερική, το έργον του, τα Ομηρικά  Έπη φτιαγμένα για  παράσταση Διονυσιακή.
Γέννησε τον  ΤΗΛΕΜΑΧΟ που στην σημερινή εποχή άριστα λειτουργεί και τοξοβολεί με Ελεύθερον, τον Έμψυχο Ποιητή.
Ας γίνουμε το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, θεατές και θεώμενοι, όπου   ο Τηλέμαχος θα ένιωθε σαν στο σπίτι του μαχόμενος εκ μακρόθεν, σε ΕΡΓΟ παράσταση συγκλονιστική!
Με εργασία ερμηνεία ελεύθερη, ζωντανή  και ουσιαστική.
( 64 ) 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αστραία ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s