Η Παραγωγή

OdysseusSuitors ΤΟΞΟ

 Αγωγοί ενέργειας με ομηρική αγωγή

Η κλασσική βιολογία εξιστορεί πως παραγωγοί είναι οι αυτότροφοι οργανισμοί και την πυραμίδα των καταναλωτών 1ης, 2ας, και 3ης τάξης σκιαγραφεί μαζί με το πλέγμα της τροφική αλυσίδας  πάνω στο οικοσύστημα γη.
Παράγω σημαίνει άγω ( παρά) από κάτι σε κάτι. Πχ, οι αυτότροφοι οργανισμοί που είναι οι φυτικοί, άγουν, μεταφέρουν την ηλιακή ενέργεια μέσω της φωτοσύνθεσης στους καταναλωτές 1ης τάξεως που είναι τα φυτοφάγα ζώα και μέσω της ροής της ενέργειας στους υπόλοιπους.
Καταναλώνω σημαίνει αλώνω, ξοδεύω κάτι για κάτι ξοδεύω μια μορφή ενέργειας για να κάνω κάτι άλλο. Έτσι όλα κινούνται στον αέναο κύκλο της ενέργειας και της ύλης, των μορφών και των μετατροπών της.
Τι ξοδεύει ένας άνθρωπος και που και πόσο και που θα έπρεπε να τα ξοδεύει και πως;
Ο σημερινός άνθρωπος σήμερα ξοδεύει περισσότερο από ποτέ ανυπολόγιστα ποσά ενέργειας χωρίς κανένα σεβασμό για τη φύση και το περιβάλλον για την επίδειξη ενός υπερτροφικού «εγώ», νήπιος και μωρός ων. Αυτό αποδεικνύουν οι ουρές στα σούπερ μάρκετ, τα πολλά ράφια επεξεργασμένων προϊόντων, τα τόσα ρούχα,  τόσα υποδήματα, τόσα αυτοκίνητα, τόσες σέλφι φωτογραφίες στο ΦΒ , τόσα πλαστικά, τόσα καφενεία, τόσα κομμωτήρια, τόσα φάρμακα, απορρυπαντικά και καλλυντικά.
Είναι πραγματικά ο ιός πάνω στη γη και πιστεύει πως αυτό μπορεί να συνεχίσει να το κάνει εσαεί, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον «ξενοδόχο» που τον φιλοξενεί και χωρίς να κατανοεί την απλή λογική:
Αυτή που λέει πως ,τόσο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και τα ενεργειακά αποθέματα τελειώνουν κάποια στιγμή ακόμη και του Ήλιου, η ζωή.
Και δεν μπορεί να το καταλάβει, όχι μόνο γιατί έχει πάρει διαζύγιο με την απλή λογική αλλά και γιατί δεν μπορεί καν  να σκεφθεί. Δεν του περισσεύουν αποθέματα να σκεφθεί, εκεί που καταναλώνει την ενέργεια του και την προσοχή, ότι είναι απλώς ένα αναλώσιμο προϊόν και ένας καταναλωτής χωρίς μυαλό πνεύμα και ψυχή. Η κατανόηση και σκέψη απαιτεί ενέργεια και η υψηλού επιπέδου σκέψη ακόμη περισσότερη, που να την βρει;
Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν καταλαβαίνουν αυτό που ακούνε ή διαβάζουν. Φυσικά και δεν καταλαβαίνουν, ούτε μπορούν να διαβάσουν πια , μόνο φωτογραφίες βλέπουν και κανένα ρητό  από τα παλιά. Δεν έχει μείνει ενέργεια για τα θέματα αυτά, πόσο μάλλον για πρωτογενή σκέψη να μας βγάλει από τα ενεργειακά αδιέξοδα τα φοβερά.
Μία χώρα για να ευημερεί πρέπει να έχει πρωτογενή τομέα και δευτερογενή, να παράγει σκέψη πρωτογενή και κατόπιν στην παροχή υπηρεσιών να στραφεί, την τριτογενή. Μία χώρα και ο λαός της δεν μπορεί να  ζει και να έχει μόνο πολυτελείς καφετέριες κομμωτήρια , γήπεδα, εκκλησίες, ξενοδοχεία, ακριβά μπαρ και νοσοκομεία μαζί με σχολεία φτωχά. Αυτό δείχνει πως η χώρα και η κοινωνία νοσεί βαριά και κάτι δεν πάει καλά.
Τι παράγει μια χώρα;
Τραγουδιστές που τραγουδούν συνέχεια σε άθλιες τηλεοπτικές εκπομπές, μαγείρους, τοπ μόντελ, ηλίθια σήριαλ;
Πόσους τραγουδιστές χρειάζεται η χώρα, πόσα μοντέλα να παρελαύνουν με μαγιώ, πόσους μαγείρους να μαγειρεύουν, πόσες ξανθές παρουσιάστριες να παρουσιάζουν ανόητα κουτσομπολιά και να καταλαμβάνουν ένα χώρο ροκανίζοντας και τα τελευταία αποθέματα της ενέργειας και της νοημοσύνης, μαζί με τα καταναλωτικά που πουλάνε ενεργοβόρα « αγαθά»;
Ένα σημείο είναι πολύ σημαντικό στην Οδύσσεια και υπογράφεται από τον ποιητή, αδυσώπητα και χαρακτηριστικά στη ραψωδία χι.
Ο καταναλωτισμός των ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ και των δούλων που τους ακολουθούν και προσπαθούν απεγνωσμένα να τους μιμηθούν.
Τι παράγουν οι ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ;
Τίποτα, απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Όλη μέρα τρώνε και πίνουν και ακούνε τα τραγούδια του Φήμιου.
Τι καταναλώνουν;
Τα πάντα και τα πάντα καταστρέφουν γύρω τους. Γουρούνια βόδια αιγοπρόβατα πλαγιάζουν με τις δούλες και πίνουν ποτά και κρασιά και  «περνάνε καλά». Είναι το συνηθισμένο τους ευχολόγιο. Να περνάμε καλά, να περνάτε καλά….
Τι κάνει ο Λαέρτης;
Καλλιεργεί τον κήπο του, το κτήμα και προσέχει τα δένδρα.
Τι κάνει ο Εύμαιος ;
Καθαρίζει τους χοίρους.
Τι κάνει η Πηνελόπη;
Υφαίνει.
Τι κάνει η Ευρύκλεια;
Φροντίζει τον Τηλέμαχο
Τι κάνει ο Τηλέμαχος;
Ταξιδεύει και τον πατέρα του γυρεύει
Τι κάνει ο Οδυσσέας;
Πολεμά γυρίζει και δεν ξεχνά.
Αυτή είναι η μεγάλη ΥΒΡΙΣ που διαπράττουν οι Μνηστήρες και ο ποιητής δεν τους συγχωρά.
Είναι καταναλωτές, αχρείοι, κλέφτες της ενέργειας μας και ποτέ χρήσιμοι σε
κάτι παραγωγοί.
Και είναι αναγνωρίσιμοι.
Αυτή είναι και η διαφορά με τον Οδυσσέα. Η αγωγή και η παραγωγή.
Ρωτήστε τους τι κάνουν εκτός από το να καταναλώνουν συνεχώς ενέργεια, χρόνο και προσοχή σε θέσεις εξουσίας νοσφικά και στα άθλια μέσα μαγικής αποβλάκωσης ενημέρωσης, τα γνωστά.
Ας ξημερώσει ένα ροδοδάκτυλο πρωινό που ο Ήλιος δεν θα θελήσει να τους ξαναδεί, έτσι που έχουν ρημάξει όλη τη γη με την άδεια τους ζωή!
( 63 ) 23 Σεπτεμβρίου 2017
Αστραία

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s