Η Ενέργεια

ΕΛΖΙΝ .ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Ατομική ενέργεια ένθεη  συμπαντική ροή

Εμπεριέχουσα το έργον, η ενέργεια περιέχει τη δυνατότητα παραγωγής και κατανάλωσης του, στο αέναο γίγνεσθαι της κοσμικής  ροής των αρχέγονων  απολλώνιων  φωτονίων.
Τι είναι η ενέργεια, αόρατος, πανταχού πληρούσα και τα πάντα ποιούσα;
Είναι θεός, πνεύμα, η άλλη πλευρά της ύλης, η αρνητική μας εξίσωση;
Αφού μπορεί να κάνει τα πάντα, είναι θεός. Αφού είναι απρόσωπη είναι Πνεύμα, αφού δημιουργεί την ύλη είναι η άλλη πλευρά της, αφού είμαστε η θετική εξίσωση είναι η αρνητική που μας ακολουθεί.
Δεν μπορούμε να δούμε την ενέργεια βλέπουμε μόνο τα αποτελέσματα και τις μετατροπές της. Η πρώτη ενέργεια που παίρνουμε ως έμβια όντα είναι η ενέργεια από τους γονείς μας και αυτή η κληρονομιά μας, η θυσία των γονέων μας και τα βασικά αποθέματα μας. Η καλή φυσική κατάσταση των γονέων, η σωστή ηλικία, η καλή σχέση μεταξύ τους, η προστασία της εγκύου γυναικός και η αναπνοή της στιγμή της σύλληψης και του οργασμού συντελούν στην δημιουργία ενός ανθρώπου με υψηλά αποθέματα ενέργειας. Στην αντίθετη περίπτωση γεννιούνται άνθρωποι με χαμηλά ποσοστά που ζητιανεύουν συνεχώς λίγα ψίχουλα ενέργειας και προσοχής, χειραγωγήσιμοι πλήρως από την εκάστοτε εξουσία, η οποία και για αυτό τον λόγο τους δημιουργεί και τους έχει ως δούλους για να την υπηρετούν χωρίς αυδή.
Οι νόμοι της φύσης είναι αμείλικτοι και αδυσώπητοι και ουδείς μπορεί να τους  παραβεί.
Από αυτά τα λιγοστά αποθέματα, η έλλειψη αυτοπειθαρχίας, αυτογνωσίας, οι καταχρήσεις η αμετροέπεια, οι Μέδουσες και ο Σειρήνες, καταναλώνουν γρήγορα την υπάρχουσα ενέργεια και ο άνθρωπος γεράζει νωρίς και απλώς φυτοζωεί σε ένα σύστημα που αδίστακτα τον χειραγωγεί, τρέφεται από αυτόν και  όλη την ενέργεια του απομυζεί.
Καμία πλαστική και καμία ακριβή περιβολή δεν μπορεί να κρύψει την απουσία της ενέργειας  σε  άδεια  περιπατώντα κελύφη Και οι πλούσιοι και οι φτωχοί σέρνονται  μέσα από μια  φυτοζωή που εκλιπαρούν να έχουν.
Τις παλαιές Εποχές, του Κριού, του Ταύρου, αρχηγοί, γινόταν οι άνθρωποι με φυσικά αποθέματα ενέργειας και όχι ο ανεψιός του  καρδιναλίου της εποχής των Ιχθύων. Αυτό μας εξηγεί  η  ιστορία για το σκήπτρο του Διός που ο Αγαμέμνων κρατεί. Όμως ο αρχηγός πρέπει να είναι δίκαιος και σωστός και να μη φθάνει στην κατάχρηση εξουσίας και υπερβολή. Τα λάθη του Αγαμέμνονος με τον υπερβολικό εγωισμό του είναι γνωστά από τα Έπη  τα Ομηρικά.
Επειδή οι άνθρωποι φοβούνται τους ανθρώπους με υψηλά ενεργειακά αποθέματα και επειδή πολλοί από αυτούς δεν έκαναν σωστή χρήση τους, οι αρχηγοί εκλέγονται πια με  κριτήρια τα λιγότερα ενεργειακά αποθέματα, χωρίς ηγετικές ικανότητες, απλώς μαριονέτες της σκιάς και της παρασκιάς της εξουσίας. Τα αποτελέσματα είναι φανερά, πτώσης της ενέργειας, αύξησης της εντροπίας και εκφυλισμός της κοινωνίας, γιατί το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Με τέτοιους φτωχούς σε ενέργεια αρχηγούς  και πρωθυπουργούς, τι να κάνει ο λαός και  μια χώρα δεν μπορεί να ευημερεί επ ουδενί.

Δεν έχουμε  οικονομικό έλλειμμα, έχουμε ενεργειακό έλλειμμα. Και έχουμε ενεργειακό έλλειμμα γιατί δεν έχει δοθεί η μεγίστη προσοχή στο πνεύμα οικονομίας των προσωπικών και συλλογικών και εθνικών αποθεμάτων, ούτε έχει γίνει σωστή χρήση τους. Η ενέργεια των περισσότερων ανθρώπων πια ίσα που φθάνει μέχρι τα πέλματα και αυτό αποτελεί την βάση του όλου του κοινωνικού  προβλήματος.
Είναι η ενέργεια καλή ή κακή; Η ενέργεια δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή, ούτε τρέφει συναισθήματα προσωπικά για κανένα, δεν έχει πρόσωπο. Αυτό είναι τρομακτικό για πολλούς ανώριμους ανθρώπους και αρνούνται να ενηλικιωθούν και την αλήθεια κατάματα να δεχθούν. Μόνο ένας ενήλικας άνθρωπος μπορεί να κατανοήσει το απρόσωπο της ενέργειας και να το δεχθεί, ποτέ ένα φοβισμένο παιδί. Μπορεί να βοηθήσει η ενέργεια ένα άνθρωπο; Μόνο αν κάνει σωστή χρήση της. Πχ η ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να τον φωτίσει να τον ζεστάνει ή να τον κάψει.
Η ενέργεια δεν τρέφει προσωπικά συναισθήματα αγάπης και μίσους για κανένα ον, όπως και ο τρέχων θεός, η ροή της, γιατί θέω σημαίνει  τρέχω γρήγορα,  ρέω.
Η ενέργεια όπως και ο θεός δεν μπορεί να προσωποποιηθεί, ούτε να ειδωθεί. Αν κάποιος ζητήσει να την δει, σαν την Σεμέλη θα καεί. Όποιος ισχυρίζεται ότι την έχει δει και έχει μιλήσει μαζί της και με τον θεό, απλώς  εγκλωβίζεται  ένα ανόητο νοσηρό εγωκεντρισμό.
Αν η Ιλιάς είναι ο κόσμος της ύλης και της κατάκτησης της, η Οδύσσεια είναι ο κόσμος της ενέργειας. Αυτό που μας διδάσκει  είναι η σωστή χρήση της ενέργειας μέσα από τις περιπέτειες , 12 Σταθμούς του Οδυσσέα νου, στην τρικυμισμένη θάλασσα του θυμικού.
Η Οδύσσεια είναι οι περιπέτειες του πνεύματος μέχρι να ανεβάσει και να περάσει την ενέργεια από τα 12 κέντρα του ανθρώπου από τα πόδια πέλματα μέχρι την κεφαλή σε ευθυγραμμιστική «φώτιση» βολή.

Ας είμαστε αυτός ο δίαυλος που η ενέργεια  σε Τζάουλ θα εκσφεντονισθεί και θα αντηχήσει του πνεύματος, η φωνή, σε μια έκρηξη συμπαντική!

( 62 ) 22 Σεπτεμβρίου 2017
Αστραία  ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s