Η Ύλη

ΟΔΥΣΣΕΑΣ. ΤΡΟΙΑ

Ο Οδυσσέας αγναντεύοντας την Τροία
Η ύλη είναι η εκδήλωση της απρόσωπης ενέργειας σε μορφή διάταξη και συγκεκριμένο σχήμα. Όλος ο υλικός κόσμος αποτελείται από την σύνθεση και την ανακύκλωση των 118 χημικών στοιχείων ( τα 45 έχουν Ελληνικό όνομα ), στις τρεις κύριες μορφές του, την υγρά, την στερεά και την αέρια, με πρώτο το Υδρογόνο και ατομικό αρθμό 1, ένα ηλεκτρόνιο που γυρίζει και ένα πρωτόνιο στον πυρήνα, αρνητικά και θετικά φορτισμένα.
Τα έμψυχα έμβια όντα διακρίνονται από την δυνατότητα της αναπαραγωγής και του μεταβολισμού και τα άψυχα μερικές φορές από εκπληκτική νοημοσύνη, όπως το διαμάντι σε θαυμαστή διάταξη μετασχηματισμού.
Όλα τα υλικά πράγματα, όντα και αντικείμενα παράγουν και καταναλώνουν ενέργεια μετατρέποντας την μια μορφή ενέργειας σε άλλη.
Ο υλικός κόσμος διέπεται από νόμους και κανόνες. Η εμφάνιση του ανθρώπου σε αυτό άλλαξε και αλλάζει συνεχώς τους νόμους και τους κανόνες του παιγνιδιού, μαζί με την δημιουργία ανθρωπογενούς περιβάλλοντος στο φυσικό, γιατί μόνο ο άνθρωπος είναι απρόβλεπτος στην εξέλιξη και επιλογή.
Η κατάκτηση της ύλης από τον άνθρωπο περιγράφεται στην Ιλιάδα και είναι ένας πόλεμος που έπρεπε να γίνει μαζί με όλες τις παράπλευρες απώλειες που έχουν λάβει χώρα στην χώρα της Ασίας. Ασία σημαίνει λασπώδη περιοχή της ύλης και Άσιος ήταν ο βασιλιάς της Αρίσβης, γιος του Υρτάκη ως σύμμαχος των Τρώων φονευθείς υπό του Ιδομενέως . Επίσης ο Άσιος ήταν αδελφός της Εκάβης, και σκοτώθηκε από τον Αίαντα τον Τελαμώνιο. Ο Όμηρος αναφέρει στη ραψωδία Π της Ιλιάδος (στίχοι 720 κ.ε.) ότι ο Απόλλων είχε πάρει τη μορφή του Άσιου για να πείσει τον Έκτορα να μονομαχήσει με τον Πάτροκλο.
Τα τείχη της Τροίας κτίστηκαν από την αρχέγονη γνώση των μυστικών ιερατείων και ξανακτίστηκαν μετά τον καταποντισμό της Ατλαντίδος, γιατί μόνο η γνώση έχει την δυνατότητα να κτίσει και να κρατά την ομορφιά Ελένη, φυλακισμένη στα τείχη του υλισμού στην κατάχρηση εξουσίας και υπερβολή απληστίας.
Και κάθε φορά το ίδιο συμβαίνει  στην ιστορία   της ανθρωπότητος, πλούσιοι θεοί, πλούσιοι πολιτικοί, πλούσιοι τραπεζίτες , πλούσιοι πολιτικοί, πάμφωχτοι άνθρωποι και λαοί.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου είναι οι θρησκευτές των ιερατείων, οι ηγεμόνες πολιτικοί και οι τραπεζικοί, από των Ναϊτών την εποχή, ακολουθούν οι μαστροποί, οι έμποροι όπλων και ναρκωτικών και οι άθλιοι κακότεχνες ενός φθηνού σόου, δήθεν «τέχνης» και θεάματος, εν πνεύματι τόσο, μα τόσο πτωχοί.
Σε ένα κόσμο πραγματικής δικαιοσύνης και ανθρωπιάς, οι ιερείς πρέπει να είναι απλοί και λιτοί, οι πολιτικοί με πλήρη διαφάνεια όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, και οι πλούσιοι να δωρίσουν την περιουσία τους σε μια πατρίδα φτωχή, η πορνεία να απαγορευθεί και τα όπλα να τα κρατούν εύνομοι πολίτες ΟΠΛΙΤΕΣ την χώρα τους και την αξιοπρέπεια τους να μπορούν να υπερασπισθούν. Τα ναρκωτικά να εξαλειφθούν γιατί σακατεύουν την ψυχή, το μυαλό και  το σώμα όπου  κυκλοφορούν.
Οι «καλλιτέχνες» της κακιάς ώρας, γλύπτες, ζωγράφοι, ηθοποιοί, αμόρφωτοι παρουσιαστές και ανόητα τοπ μόντελ να μορφωθούν χωρίς ασκόπως να παρελαύνουν και ηλιθίως φλυαρούν για ηλίθια θέματα, που την ανθρώπινη ζωή υποβαθμίζουν και την στοιχειώδη νοημοσύνη κατακρεουργούν.
Η Ωραία Ελένη πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα της και οι άνθρωποι πρέπει να είναι ΟΜΟΡΦΟΙ πραγματικά και ουσιαστικά, σε εσωτερική και εξωτερική της Ύλης ομορφιά.
Ας γίνουμε η Έλλογος Φωτιά που θα κάψει της Τροίας τα άδικα Τείχη τα ψηλά και το Πλοίο που θα μεταφέρει τον Οδυσσέα ,σε ένα Νησί Νοημόνων, που αγαπά.
Πως καίγεται η Τροία;
Μα φυσικά με τα ΚΑΤΟΠΤΡΑ των Ομηρικών Επών στην διαχρονική τους ερμηνεία που συγκεντρώνει την Ουσία τους σε εστιακή λάμψη, κατανόηση, εύμορφη, όρθια και δίκαιη ανθρωπιά.
(61) 21 Σεπτεμβρίου 2017
Αστραία ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s