Η Απλότητα

ΑΠΛΟΤΗΤΑ

Απλότητα

Καθαρότητα λόγων πράξεων και σκέψεων

Η απλότητα είναι μια πράξη οικονομίας, αψογοσύνης, ειλικρίνειας και ουσιαστικότητας . Περιλαμβάνει το ωραίο, το αληθινό, και την καλή σχέση με τον εαυτό. Είναι τα ζητούμενο σε ένα κόσμο ψεύτικης περσόνας, υποκρισίας , αλλά και μεγάλης ανοησίας.
Η απλότητα δεν είναι απλοϊκότητα. Η απλοϊκότητα είναι ρηχότητα, έλλειψη βάθους και έλλειψη αντιληπτικής ικανότητας . Η απλότητα είναι απόσταγμα σοφίας, είναι φίλτρο στην ανοησία, είναι δύναμη, είναι πυρήνας, είναι ουσία, είναι ΕΙΝΑΙ σε σπόρο φαιάς ουσίας.
Να είσθε απλοί για να είσθε αποτελεσματικοί, όταν χρειάζεται να γίνεσθε άμεσοι ευθείς ειλικρινείς. Κάποιες φορές χρειάζεται να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι λύτρωση αυτό και για τις δυο πλευρές, και για αυτούς που εκφωνούν το λόγο και για αυτούς που τον ακούν.
Να είσθε απλοί με την ενδυμασίας σας. Αποφύγετε περίπλοκα ρούχα και πολύ εκκεντρι-κά. Καταναλώνουν μεγάλη ενέργεια, ιδίως όταν γίνονται πολύ επιδεικτικά. Να είσθε απλοί και με την διατροφή σας και με την γυμναστική. Να τρώτε λίγο απ΄ όλα χωρίς να μπερδεύετε τον οργανισμό σας με μεγάλη ποικιλία κάθε φορά και εξεζητημένα φαγητά. Να αποφύγετε επίσης την καταπόνηση του σώματος με υπερβολικές ασκήσεις.
Ο προφορικός λόγος σας να είναι ουσιαστικός και ειλικρινής. Ο γραπτός μπορεί να είναι πιο λογοτεχνικός. Αποφύγετε την κακοήθεια, την φλυαρία και τη ιησουιτική γλοιωδία.
Που βρίσκεται η απλότητα των Ομηρικών Επών;
Ολόκληρος το έπος έχει την μαγευτική απλότητα της ζωής. Γεννήσεις, γενεαλογίες, πόλεμος, ειρήνη, έρωτες, σοφία, ανδρεία, λύπη, προσμονή, δάκρυα, χαρά.
Ω Κύνες, λέει ο Οδυσσέας στην ραψωδία χ, νομίσατε πως δεν θα γυρίσω και αλωνίζατε σαν σκυλιά……
Τόσο απλά, το λέει και τόσο αποτελεσματικά.

Ας γίνει αυτή η απλότητα ένας τρόπος, θέση και στάση ζωής με μεγάλη καθαρότητα που θα καθαρίσει τα σκουπίδια της αβάσταχτης ελαφρότητας του είναι, σε ουσία δύναμης πυρηνικής.
( 46) 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αστραία ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s