Η Ψυχαγωγία

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία στο νησί των Φαιάκων
Τι πρέπει να θυμηθεί η ψυχή σε σωστή αγωγή  και όχι να ξεχαστεί κάπου σε μια παγίδα νησί.
Στα Ομηρικά Έπη δίδονται αγώνες προς τιμή του Οδυσσέα στο νησί  των Φαιάκων. Προς τέρψιν και  ψυχαγωγία των αλκίνοων κατοίκων και ο Δημόδοκος άδει πτερόεντα έπη επικά. Ο Οδυσσέας ακούει και δακρύζει. Θυμάται  την ιστορία του, σε έπη μυθικά
Η αγωγή της ψυχής είναι πολύ σπουδαία υπόθεση. Περιλαμβάνει κυρίως την  καλλιέργεια του πνεύματος και αποτελεί την τροφή της ψυχής. Απαντάται μόνο σε ανθρώπινα όντα, όταν  την συναντούμε και ποτέ σε άλλα έμβια ζωντανά, ασπόνδυλα ή σπονδυλωτά, ξεπερνώντας ενίοτε και τις βασικές ανάγκες.
Συνίσταται  σε βιβλία,  τέχνη,  παραστάσεις, θέατρο, μουσική,  κινηματογράφος, περίπατοι, εκδρομές,  αθλητισμός, συμπόσια συζητήσεις.
Είναι  ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ζωής, όχι μόνο γιατί εξελίσσει το πνεύμα, αλλά και γιατί τρέφει πραγματικά τον άνθρωπο πέρα από τον άρτον και τη βασική τροφή συμβάλλοντας στα μέγιστα και στην καλή του υγεία τη σωματική.
Όμως έχει μεγάλη διαφορά η ψυχαγωγία από την διασκέδαση.  Η πρώτη είναι αγωγή, τροφή και η δεύτερη διασκόρπιση της ψυχής, ασθενής.
Η εξουσία πάντα χρησιμοποιεί φθηνά θεάματα ευτελή  για να χειραγωγεί μια άβουλη μάζα.
Έτσι προωθεί το ποδόσφαιρο, όπου αγύμναστοι αποχαυνωμένοι άνθρωποι κάθονται στον καναπέ και ουρλιάζουν φανατικά για τον τάδε ή τον βήτα ποδοσφαιριστή που κυνηγά μια  μπάλα στρογγυλή.
Το χειρότερο αμείβονται τρελά για το απολύτως τίποτα. Παρατηρήστε  ποιοι έχουν τις ποδοσφαιρικές  ομάδες με τα πολλά βόδια και ψάξτε για τον μνηστήρα ΠΟΛΥΒΟ.
Παρατηρήστε τα φωτομοντέλα  της νόμιμης ή παράνομης πορνείας, το στάρ σύστεμ με τους ηθοποιούς, τραγουδιστές και καλλιτέχνες της μεγάλης  ανοησίας και τον εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες. Άνθρωποι χωρίς  κανένα ταλέντο, μαριονέτες ενός σαθρού συστήματος και το χειρότερο τους προωθούν σαν πρότυπα στη νεολαία. Τα αγόρια  ονειρεύονται να γίνουν  ποδοσφαιριστές με πολλά λεφτά  και τα κορίτσια φωτομοντέλα για να παντρευτούν άνδρες με πολλά λεφτά. Μια ζωή χαμένη χωρίς αξίες και ιδανικά.
Προσέξτε  την ψυχαγωγία σας, αποφύγετε τον άρτο και τα θεάματα στα σύγχρονα κανιβαλιστικά κολοσσαία. Θυμηθείτε πως οι Έλληνες δεν είχαν αρένες και Κολοσσαίο.  Μην αναμεταδίδετε ηλίθιες  «ειδήσεις» για ανόητους κενούς ανθρώπους, της  ανύπαρκτης τέχνης και του φθηνού θεάματος ακόμη και αρνητικά. Είναι τόσο πορωμένοι  που τρέφονται και από την αρνητική διαφήμιση.Το επιδιώκουν.
Μη πάτε στις συναυλίες τους, στα νυκτερινά μαγαζιά τους  με τις ακριβές σαμπάνιες τους,  μη βλέπετε τις φωτογραφίες τους. Μη θέλετε να τους μοιάσετε. Αναλογιστείτε πόσο θλιβερή, άδεια  ζωή έχουν. Βυθίστε τους στην ανυπαρξία εκεί που ανήκουν. Δώστε τα νέα παιδιά, άλλα πρότυπα πιο υγιή και σωστά. Δώστε αρχέτυπα διαχρονικά.
Κλείστε τα ΚΟΛΟΣΣΑΙΑ θεάματα τα αισχρά.
Ας ανοίξουμε παράθυρο στην γνώση και την ομορφιά, άρτια με καλλιέπεια και ψυχαγωγικά.
( 43 ) 3 Σεπτεμβρίου 2017
Αστραία

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s