Η Ταχύτητα

ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ταχύτητα Αλεξάνδρου

Μεταβολές στον χωροχρόνο
Η ταχύτητα είναι ένα διανυσματικό μέγεθος, δηλ. χαρακτηρίζεται τόσο από το μέτρο (μέγεθος) της, όσο και από τη φορά (κατεύθυνση) της και ορίζεται ο ρυθμός μεταβολής της θέσης του ως προς το χρόνο.  Απαιτείται ο χρόνος και ο χώρος για το συμβάν.
Διάφορα ουράνια κα γήινα σώματα, υποκείμενα και αντικείμενα, έχουν διάφορες ταχύτητες, άνθρωποι, πουλιά , πλανήτες, αυτοκίνητα, το φως καθώς επίσης και η σκέψη.
Δείτε πόσο γρήγορα και πόσο αργά μπορείτε να κάνετε κάτι, να σκεφτείτε, να διαβάσετε, να περπατήσετε, να τρέξετε, να ολοκληρώσετε μια εργασία σωστά και αποτελεσματικά.
Μετρείστε τον χρόνο και ξαναδοκιμάστε σε λιγότερο για να αυξήσετε την ισχύ. Πολλές φορές το κάνετε κάτι αργά, σημαίνει πως δεν έχετε την σωστή οργάνωση και ενεργειακή διάταξη και χάνετε πολλά. Πχ η γραφειοκρατία είναι μια αργή διαδικασία που δείχνει το μεγάλο πρόβλημα όλων των παραγόντων σε μια χώρα. Κυβέρνηση, πολίτες νόμοι, παραθυράκια νόμων και παρανόμων παγιδεύονται σε μια ατέρμονη διαδικασία χωρίς τέλος και αποτέλεσμα. Ακόμη και αν υπάρχει κάποια στιγμή θα αποδειχθεί άχρηστο. Είναι μια πληγή . Χάνονται πολλά έτσι. Διυλίζουν όλοι τον κώνωπα και τους ξεφεύγει ο ελέφαντας. Όσο πιο πολλοί είναι οι  νόμοι και χαρτιά και πιο μεγάλη η γραφειοκρατία, αργεί, βουλιάζει και καθυστερεί η οποιαδήποτε απόφαση και δράση και οικονομία. Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός των ατόμων και παραγόντων τόσο πιο αργή οποιαδήποτε δράση, αποτέλεσμα και πράξη. Είναι αδύνατον μεγάλοι οργανισμοί να πάρουν μια απόφαση σωστή και γρήγορη. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν και χάνονται σε γραφεία και διαδρόμους  ευρωγκρούπ συνεχή.
Ο Αλέξανδρος νίκησε τον Δαρείο όχι μόνο γιατί ήταν ευφυής και γενναίος, παρ όλο που είχε ολιγάριθμο στρατό, αλλά γιατί μπορούσε να κινηθεί γρήγορα , με ταχύτητα και να παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα και μεγάλο όπλο δυνατό.
Καμιά φορά θα χρειασθεί να κάνετε κάτι αργά για να δράσετε γρήγορα και αποτελεσματικά και με προτεραιότητες αναγκών και εργασιών. Αυτό λέγεται η συγκέντρωση σε βάση  ορθών διαλογισμών. Είναι μία κατάσταση δυναμική στην οποία συσσωρεύεται δύναμη για να δράσετε με ταχύτητα.
Σπεύδε βραδέως, αυτή την εφαρμογή έχει, στη  ένωση των αντιθέτων, η ρήση αυτή.
Τα Ομηρικά Έπη περιλαμβάνουν μία διεξοδική αναφορά γύρω από τα πρόσωπα και τα γεγονότα τα δραματικά, σχεδόν αργή θα λέγαμε. Μας προετοιμάζουν όμως για μια δράση ταχυτάτη και ανατρεπτική.
Την μεγαλύτερη ταχύτητα την συναντούμε στον Αχιλλέα, «πόδας ὠκὺς» . Ο Οδυσσέας βγαίνει πρώτος σε αγώνα ταχύτητος, Ψ,  στίχοι 740 και τα Πλοία των Φαιάκων γοργά σαν φτερό και σκέψη διασχίζουν τα αιθερικά πεδία του χωροχρόνου.
Ας είμαστε αυτά τα Φτερά που φορεθούν σε κεφάλια σωστά, ασημένια ή λευκά και αυτή η ταχύτατη Αστραπή που θα ξαφνιάσει όλη τη γη, ένα χρυσαφένιο πρωί.
(42) 2 Σεπτεμβρίου 2017
Αστραία ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s