Το Ασυνείδητο

ΟΔΥΣΣΕΑΣΔΡΟΜΟΣ

Ιθάκη, Οδυσσέας στο μονοπάτι για τον Εύμαιο

Η κοσμική ποσειδώνια θάλασσα μέσα μας
Το ασυνείδητο βρίσκεται στο χώρου  του ασυνείδητου εαυτού. Σε προσωπικό επίπεδο αντιπροσωπεύει εμπειρίες και γεγονότα των προηγούμενων γενεών του ατόμου, από τον παππού και την γιαγιά έως και πιο παλιά, για αυτό είναι πολύ δύσκολο να ειδωθούν και να έλθουν στην επιφάνεια και στο χώρο του συνειδητού και  να κατανοηθούν. Σε συλλογικό επίπεδο αποτελεί μέρος την συλλογικής κληρονομιάς ενός λαού, μιας πατρίδος και ενός έθνους. Συνήθως μεταβιβάζεται με την μορφή μύθων και παραδόσεων.
Αντιστοιχεί στα Μήλα των Εσπερίδων και στην Μνηστηροφονία από τον Οδυσσέα και τον Ηρακλή.
Ο Ηρακλής συναντά τον Άτλαντα στον δρόμο για τον κήπο των Εσπερίδων και όλες τις ανόργανες  συνειδήσεις που προσπαθούν να τον παγιδεύσουν με δέλεαρ την Αθανασία. Ο Ηρακλής όμως, προτιμά το μονοπάτι της Αρετής και επιστρέφει τα Μήλα στην θέση τους. Τον Άτλαντα τον ξεγελά και τον αφήνει τον Ουρανό, να κρατά.
Ο Οδυσσέας ξεγελά τους Μνηστήρες, οι οποίοι  βρίσκονται και κινούνται τελείως ασυνείδητα και αυτό είναι το αδύνατο σημείο τους και το μεγάλο λάθος τους, ενώ είναι πολυάριθμοι, είναι τελείως ασυνείδητοι. Η συνείδηση αποδεικνύεται  δύναμη πολύ ισχυρή, και ένας να την έχει, αρκεί. Μεταδίδεται στους ομοίους  σε μνήμη κυτταρική, με συντονισμό, στη στιγμή. Απαραίτητη προϋπόθεση στην Ιθάκη για να μεταβεί ο Οδυσσέας είναι,  η Αρετή. Το διαβατήριο του το δίνει, η σύζυγος του Αλκίνοου, η Αρήτη και δεν είναι πλαστό. Ο Οδυσσέας δοκιμάζεται και με τη νεαρή θαυμάστρια , την Ναυσικά και λέει  όχι, την πατρίδα, προτιμά.
Η μεταμφίεση του Οδυσσέα σε ζητιάνο, δεν εξυπηρετεί μόνο την παραπλάνηση των μνηστήρων, είναι μια ευφυής στρατηγική του Οδυσσέα και για αυτοπαρατήρηση. Ο Οδυσσέας συμβουλεύει τους Μνηστήρες να φύγουν,  είναι διαλλακτικός, δεν εισακούεται όμως εξ  αιτίας της αλαζονείας τους και της ασυνειδησίας τους.
Για να εξερευνήσετε τον χώρο του ασυνειδήτου θα χρειασθείτε καλή φυσική κατάσταση, μέτρο, αψογοσύνη, έμπνευση, ενόραση και διαίσθηση και οπωσδήποτε την συντροφιά την αρετή. Μια καλή σχέση με τον σύντροφο σας και τον άλλο σας εαυτό και μια  λεοντόκαρδη καρδιά  που να ξέρει να αγαπά σωστά, σε ένα δρόμο μαζί της να προχωρά.
Έτσι, θα μπορέσετε να κατανοήσετε τους μύθους του συλλογικού και του προσωπικού και να γνωρίσετε την ενεργό του Απείρου, πλευρά.
Κάποια μέρα κάποιοι θα πετάξουν πάνω από μια θάλασσα της κοσμικής αντίληψης πλατιά, κάποιο άλλοι θα πνιγούν σε βαθιά και σκοτεινά νερά. Αυτοί που θα πετάξουν  ξαναεπιστρέφουν  με του αετού τα φτερά, πάντα επιστρέφουν, γιατί ό,τι κερδίζεται σε συνείδηση δεν χάνεται ποτέ πραγματικά.
Όταν η καρδιά μας ρωτά να απαντούμε σωστά και  με λόγια και με έργα και με γραπτά. Όλοι είναι δρόμοι, αλλά, όλα τα μονοπάτια, δεν έχουν καρδιά.
Τι είχε ο Οδυσσέας; Τις περισσότερες φορές τίποτα, ένα μυαλό, ένα δρόμο, μία διαδρομή, θέληση, επιμονή, της αγάπης μια γερή αρματωσιά και κάτι που αγαπούσε πολύ. Μια πατρίδα, ένα νησί, μια ελιά, ένα κλαδί.
Με αυτά μπορούμε να  φτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή.
Όμορφη, ανεξάρτητη, λαμπερή.
ΕΜΕΙΣ, σε συνειδησιακή κβαντική αλλαγή.
Με τον τρόπο του Οδυσσέα και του Ηρακλή
( 39 ) 30 Αυγούστου 2017
Αστραία ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s