Το Χρώμα

ΧΡΩΜΑ

Πολύχρωμος Όμηρος


Το συναίσθημα των ονειρευτών

Το χρώμα  είναι η τροφή του πνεύματος γιατί είναι συναίσθημα καθαρό. Ενεργοποιεί όλα τα ενεργειακά κέντρα στο σώμα και φτιάχνει το φυσικό σώμα,  υγιές και γερό. Τα χρώματα είναι η εκπνοή του φωτός σε ανάλυση  τρέχοντος θεού θοός.
Είναι ο τρόπος  που μοιράζει συνείδηση, ο Αετός, μέσω της Κόρης, του Πλούτωνα, του  αδελφού Διός. Της  κόρης, των οφθαλμών του.
Τα χρώματα  είναι ήχοι,  κραδασμοί  αρχέγονου, νοός  και της έμφυτης νοημοσύνης του παντός.
Είναι διαφορετικές  ταχύτητες  ευφυούς φωτός.
Να παρατηρείτε τα χρώματα, να συντονίζεσθε με τα χρώματα, να  τρέχετε με τα χρώματα, να πίνετε τα χρώματα, να θαυμάζετε τα χρώματα, να φοράτε τα χρώματα,  όχι  όλα μαζί, να αλλάζετε τα χρώματα. Να βάλετε χρώματα στη ζωή σας. Να τρέφεσθε με τα  χρώματα. Να τα εισπνέετε μέσα σε από ένα γκρίζο μαγγανοπήγαδο της ζωής. Να θεραπεύεσθε με τα χρώματα. Να ακούτε τον ήχο τους.
Ο ομηρικός κόσμος είναι γεμάτος από χρώματα, φαντασμαγορικά, πολύχρωμος. Ο Όμηρος βλέπει πολλές  χρυσές, απολλώνειες, ανταύγειες με τα μάτια της ψυχής. Ο Οδυσσέας ταξιδεύει με 12 πλοία πορφυρά, «μιλτοπάρηοι νήες» . Κόκκινος  είναι και  ο μανδύας που φορά, της Πηνελόπης, η φορεσιά, αυτή  που του έφτιαξε με την αγάπη  και μόνο η ίδια ξέρει, πως  λάμπει  σε χρώματα ,αστραφτερά.
Ο Οδυσσέας φορά το κόκκινο γιατί στην Ιλιάδα, την εποχή του Κριού, είναι κυνηγός,  κριάρι, πτολίεθρος πολιορκητής.  Έτσι τον βλέπει ο Πρίαμος, από τα τείχη, όταν τον κοιτά. Ο Αχιλλέας ημίθεος , φορά το γαλάζιο, γιατί  είναι την εποχή των Ιχθύων, γαλάζιος,  κυανοπρώρειος, υδάτινος ονειρευτής. Έτσι τον θέλει, ο Αλέξανδρος, ο ταξιδευτής.
Το χρώμα  της προτίμησης μας, είναι η πύλη στο Άγνωστο  και το κλειδί για τη μεγάλη συνάντηση με τον ονειρευτή μας Εαυτό.
Ας  ψάλλουμε την μεγάλη των Ηρώων μας, Επιστροφή σε χρώματα πανδαισίας με  μια συμφωνία θριαμβευτική.

( 33 ) 24 Αυγούστου 2017

Αστραία ©©

1 σχόλιο

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

One response to “Το Χρώμα

 1. Χρώμα: χρως, χροός, δέρμα, επιδερμίδα, το φίλτρο, η «κυτταρική μεμβράνη» του ανθρωπίνου σώματος, το σύνορο ανταλλαγής ενέργειας με το περιβάλλον.

  Ο ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ομηρικός κόσμος!

  Ο ομηρικός κόσμος είναι πολύχρωμος, όπως η πολύχρωμη σκέψη του Οδυσσέα, πολυμήτις , όπως ο νους του Διός, φαντασμαγορικός όπως τα φτερά μιας πεταλούδας σε πτήσεις πεδίων αιθερικών, σε περάσματα ιστορικών ρωγμών, όπως στης Σκύλλας και της Χάρυβδης τα στενά, η εντυπωσιακή σκηνή που ανακατασκεύασε ο Στηβ Μακ Κουίν, ο «papillon» στο πέταγμα για την Ελευθερία από την ομώνυμη ταινία.

  Ο Ομηρικός κόσμος, μας μιλά μέσα από τα χρώματα του, κυανά πορφυρά φοινικικά ιριδίζοντα, όπως η αγγελιοφόρος των θεών ΙΡΙΣ, το κόσμημα της Ειλειθυίας για την γέννηση του Απόλλωνος, τον πορφυρό μανδύα του Οδυσσέα, το χρώμα των νηών κιλών και μελαινών.
  https://astreasword.wordpress.com/2015/06/06/%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%cf%80%cf%8e%ce%bd/

  Μου αρέσει!

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s