Η Αγάπη

ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΑΓΑΠΗ

Αγάπη, η μεγάλη Ενότητα  των στοιχείων  που μας γέννησαν
Τι είναι η αγάπη;
Τι δεν είναι αγάπη;
Αγάπη δεν είναι λόγια και ομιλίες για την αγάπη. Αγάπη δεν είναι κολακείες. Αγάπη δεν  είναι αδιαφορία. Αγάπη δεν είναι κικόνεια κακοήθης κριτική.  Αγάπη δεν είναι προσκυνήματα και λαγνεία. Αγάπη δεν είναι παρακάλια και ζητιανιά. Η αγάπη δεν είναι το συναίσθημα που μας βολεύει, όταν μας συμφέρει μαζί με άλλα συναισθήματα νοσηρά.
Δεν μπορείς να αγαπήσεις κανένα άνθρωπο καλά, αν δεν γνωρίσεις και δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, σωστά. Αν δεν έχεις καλή σχέση με τον εαυτό σου και αν φοβάσαι τη μοναξιά. Αν προσπαθείς συνεχώς να ζεις μια ζωή πολύβουη, τρέχοντας από δω και από κει και βγάζοντας σέλφι φωτογραφίες κάθε στιγμή, για να ξεχάσεις κάτι που έχεις χάσει από παλιά.
Η λέξη, απαντάται στον Όμηρο ως φιλότητα, φιλώ, αγαπώ και  φίλη, σημαίνει αγαπητή. Είναι πιο σωστή στην σημασία της. Η έννοια της βρίσκεται στην ουράνια Αφροδίτη που  φορώντας τη θελκτική ζώνη της ενώνει  όλα τα πράγματα και τα στοιχεία με αρμονικό σκοπό. Στον κόσμο των Ιδεών μπορούν να ενωθούν πολλά πράγματα, πρόσωπα και στοιχεία με το πνεύμα τους. Στον κόσμο της ύλης όχι, και αυτή είναι η διαφορά της κατασκευής από την δημιουργία.
Η  «πλατωνική» αγάπη και ο έρως μπορεί να ενώσουν και ενοποιήσουν ίσα και όμοια στοιχεία, αλλά και ίσα και διαφορετικά. Στον κόσμο της ύλης και στο φυσικό επίπεδο δεν επιτρέπεται τέτοια ανάμειξη και κυρίως σεξουαλικά. Αυτή η πράξη δεν είναι αγάπη, είναι  κλοπή ενέργειας  με άνομο τρόπο και λειτουργεί εκφυλιστικά.  Γιατί όπως λέει και μια παροιμία σωστά ‘ Όσα επιτρέπονται στον Δία, δεν επιτρέπονται στα βόδια‘  και, πολύ ορθά, λέγεται.
Η αγάπη είναι θηλυκή ενέργεια, είναι το πρωτόνιο + και ο ένας πόλος της πηγής για να κινείται η συμπαντική  ροή των ηλεκτρονίων. Η αγάπη είναι αυτή η φιλότητα που κάνει το Νάτριο να ερωτεύεται το Χλώριο και να ενώνεται μαζί του σε άλας της ζωής, βασικό. Δύο στοιχεία με διαφορετικές ιδιότητες φτιάχνουν ένα άλας με άλλες ιδιότητες. Η υψηλή έννοια της αγάπης είναι μεταξύ ίσων, είτε όμοιων, είτε διαφορετικών. Οι  υπόλοιπες  εκφράσεις της αγάπης  είναι  διαβαθμίσεις, της φιλότητας και της φιλίας. Μπορείς και πρέπει να αγαπάς  τα ζώα, αλλά δεν είσαι ούτε  ίσος, ούτε όμοιος με τα ζώα.  Δεν επιτρέπεται στους θεούς  να αγαπούν ανθρώπους θνητούς και να ενώνονται μαζί  τους σε φυσικό επίπεδο παραβιάζοντας  τους συμπαντικούς νόμους. Επίσης δεν επιτρέπεται να  σκοτώνουν, να δοκιμάζουν ή να σώζουν ανθρώπους κάνοντας  φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις. Δεν επιτρέπεται στους θνητούς να αγαπούν τους θεούς περισσότερο από τους ανθρώπους και κανείς λογικός  θεός δεν το χρειάζεται, ούτε το ζητάει  αυτό. Είναι εγωκεντρισμός και προσωποκεντρικές  προβολές, αντανακλάσεις του εγώ.
Μη μιλάτε συνέχεια για αγάπη γυρεύοντας λίγα ψίχουλα. Είναι ζητιανιά. Η αγάπη δεν λέει λόγια πολλά. Μόνο οι Σειρήνες μιλούν συνεχώς με αυτά και ειδικά  για τον θεό. Μη φυλακίζετε ανθρώπους , ζώα  και πουλιά, με άλλοθι της αγάπη σας σε μοναχικά κελιά .Είναι εγωισμός αυτό το συναίσθημα το νοσηρό, από την Καλυψώ. Μη κλείνετε ανθρώπους σε κέντρα ιεροεξεταστικά σε σπηλιά για να τους φάτε  ή να τους σώσετε μετά.  Μη κακομαθαίνετε  τα παιδιά σας νομίζοντας πως τα αγαπάτε,  από ενοχικά σύνδρομα. Μη είσθε ιδιοτελείς στην αγάπη, ψεύτες, μαστροποί  και υποκριτές. Μην επιτρέπετε να παίζουν με τις ανάγκες σας, τις ελπίδες  και τους πόθους σας , πουλώντας αγάπες και  προστασία, ούτε σε ανθρώπους, ούτε σε θεούς να μη το επιτρέπετε αυτό. Μη μπερδεύετε απλές συμπάθειες, γούστα και προτιμήσεις με την αγάπη.
Αγαπήστε τον εαυτό σας, αφού πρώτα τον γνωρίσετε  και συμφιλιωθείτε μαζί του και η αγάπη θάρθει να σας βρει μια μέρα χωρίς να αργήσει, στην ώρα της.
Αγάπη σημαίνει κατανόηση και σημαίνει να είσαι με κάποιο  άνθρωπο κοιτώντας στην ίδια κατεύθυνση μαζί. Είναι,  αγώνας σε ανηφόρι ζωής, συνέπεια και καθήκον και όχι να περνάτε απλώς, καλά μαζί.  Να βλέπετε το  ίδιο όνειρο. Να κάνετε τα ίδια όνειρα. Να έχετε τις ίδιες άξιες και ιδανικά. Αγάπη  είναι η ένωση που συγκρατεί τα πρωτόνια στον πυρήνα του ατόμου. Όμοια ίσα και μαζί . Η αγάπη δεν φεύγει ποτέ. Όταν ΕΣΤΙ, Είναι για πάντα. Και, όπως ήταν στην Αρχή.΄Όμορφη σε σχήμα και μορφή. Ποτέ  η αγάπη δεν είναι επιπόλαιη και  προσωρινή. Όταν γίνεται έτσι , δεν υπήρξε ποτέ. Η πιο όμορφη ιστορία αγάπης   και, επιτυχής , είναι  η ιστορία του Οδυσσέα και της Πηνελόπης και είναι μεταξύ  θνητών  ίσων και δυνάμεων συμπληρωματικών.

Θα προτιμούσα να με καταλάβεις, αντί να με αγαπήσεις.
Μη μου λες σ΄ αγαπώ. Την τελευταία φορά που το είπαν, πληγώθηκα πολύ.
Διόνυσος: Λογικέψου, Αριάδνη!…
Έχεις μικρά αυτιά, έχεις τα αυτιά μου:
βάλε μέσα τους ένα σοφό λόγο!
– Αν είναι να αγαπήσει κανείς τον εαυτό του,
δεν πρέπει να τον μισήσει πρώτα;…
Είμαι ο λαβύρινθός σου…

Ας γίνουμε αυτές οι πρωτόνιες  πυρηνικές δυνάμεις της αγάπης που θα αλλάξουν τον κόσμο ένα ροδοδάκτυλο πρωί με μια  μετουσιωτική, της αυτοσυνείδησης, κοσμοϊστορική αλλαγή.
Η Πηνελόπη, η πρώτη κυρία της Ιθάκης,  σταθερή  σαν  άγκυρα, σε ένα πυρήνα, πλοίο της αγάπης ,  ποτέ δεν φεύγει από εκεί. Δεμένη με μια κόκκινη κλωστή, στο μουράγιο που μας αποχαιρέτισε,   μας περιμένει, μας γνέφει και μας καλεί. Έξω από τον Λαβύρινθο, η Αριάδνη ….αναπολεί.
Ας είμαστε ΕΜΕΙΣ, η γενιά της χαμένης  ανταρσίας, οι γόνοι της μεγάλης ενότητος και  το χαρμόσυνο  γεγονός της  μεγάλης   αστροβολίας στο  κατώφλι της αιωνιότητος, αστέρια που φεγγοβολούν μαζί.
(29)  20 Αυγούστου 2017

Αστραία ©©

1 σχόλιο

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

One response to “Η Αγάπη

 1. Ξέρω μια γενιά ταμένη

  στη μεγάλη ανταρσία

  που θέλει να τελειώνει με τα πνευματικά

  τερτίπια και τις αντινομίες του κόσμου,

  για να ξαναπιάσει τη μεγάλη ενότητα,

  όταν οι άλλοι καταλάβουν

  ότι κάτι φοβερό χάθηκε

  για πάντα από τη ζωή τους

  κάτι που κινδυνεύουν

  …να μην το ξαναβρούνε ποτέ.

  Πως φτιάχνει κανείς την Μεγάλη Ενότητα
  https://elzin.wordpress.com/2008/10/28/%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/

  Μου αρέσει!

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s