Ο Ποσειδών

Ποσειδών

Ποσειδών, ο κοσμικός Ωκεανός της συλλογικής συνείδησης
Ο Ποσειδών είναι υδάτινος θεός, ο διώκτης του Οδυσσέα και  η Ήρα, υδάτινη θεά,  διώκτρια του Ηρακλή, αδελφός του Διός και η μία από τις τρεις   δέσμες συνείδησης, μαζί με τον Πλούτωνα, που μοιράζει ο Αετός.
Αντιπροσωπεύει τον τελευταίο σταθμό του Οδυσσέα, την μνηστηροφονία και τα Μήλα των Εσπερίδων, από τους Άθλους του Ηρακλή. Στο ανθρώπινο σώμα είναι τα πόδια και τα πέλματα.Είναι το ενεργειακό σώμα του ανθρώπου που μπορεί να περπατήσει πάνω στο νερό και να ταξιδέψει στον παγκόσμιο αρχέγονο ωκεανό.Η τρίαινα δηλώνει την τριπλή ιδιότητα του σώματος αυτού. Να μπορεί να κινηθεί μπρος και πίσω στον χρόνο και στον χώρο, σταθερά μεταβλητά και παρορμητικά με ρυθμό.
Επηρεάζει, το συλλογικό ασυνείδητο, τις  μεγάλες μάζες, την τέχνη, όλες τις μορφές τέχνης,  την μουσική, όλα τα υγρά. Κυβερνά το όνειρο, το ονείρεμα, την έμπνευση. Είναι η 6η αίσθηση, η διαίσθηση, το συναίσθημα, ο μυστικισμός, η θρησκεία,  η μοναξιά, τα νοσοκομεία, τα φάρμακα, τα ψυχιατρεία, οι εξαρτησιογόνες ουσίες, η απάτη, μια σπηλιά και μια φυλακή. Ανήκει στους Ιχθείς, ένα  τόξο, 30 μοιρών της εκλειπτικής. Τα 2000 τελευταία χρόνια, ο αστερισμός των  Ιχθύων ήταν πίσω από το  ζώδιο του Κριού εξ αιτίας της μετάπτωσης των ισημεριών.
Η ανθρωπότητα ταξίδεψε σε πυκνή ποσειδώνια ομίχλη και αναδύθηκαν από τον παγκόσμιο ωκεανό του ασυνείδητου, οι  ποσειδώνιες  θρησκείες  που πάγωσαν και παγίωσαν το σημείο αντίληψης της ανθρωπότητος σε μεγάλη θρησκοληψία και αντινοϊκή εξουσία.
Ευτυχώς τελειώνει η εποχή και η επιρροή και οι πιο μορφωμένοι θρησκευτές  και γνώστες προσπαθούν  να περάσουν εξ απαλών ονύχων στον νέο κραδασμό σε συντονισμό με το πνεύμα της εποχής.
Ο κοσμοσείστης  Ποσειδώνας είναι ο κυρίαρχος των υδάτων, του υγρού στοιχείου, και του θυμικού   καθώς και  διώκτης του Οδυσσέα και γνωστός πατέρας του Πολύφημου γιου, αλλά, και προπάτωρ της Ατλαντίδος. Το πετρέλαιο, ο μαύρος χρυσός, και το μαύρο υγρό από τα σπλάχνα του ωκεανού και του πλαγκτόν, ανακαλύφθηκε και αξιοποιήθηκε το 1850,  μαζί με την ανακάλυψη  του πλανήτη, από λάθος,  το 1846 και την εμφάνιση του στο συλλογικό συνειδητό.  Η  Εποχή των Ιχθύων θα άρχιζε με τον χριστιανισμό  στην εξουσία και θα τελείωνε με την κατάχρηση και την ανομία.
Είναι οι κάθετες μετακινήσεις του σημείου της αντίληψης σε παράλληλα σύμπαντα  και  γεννά συνήθως Τέρατα,  Μέδουσες Πολύφημους και Χίμαιρες.
Ο Ποσειδώνας δεν μπορεί να κατανοηθεί με την λογική, αλλά και η  κατάργηση της λογικής , ισοδυναμεί με  τρέλα και όχι ελεγχόμενη. Θέλει πολύ προσοχή, γερό φυσικό σώμα  και αυστηρή αυτοπειθαρχία  σε κάθε επαφή μαζί του. Είναι το Άγνωστο  και ο Ωκεανός της κοσμικής θάλασσας της ζωής και της αντίληψης.
Προσέξτε όλα θέματα που σχετίζονται μαζί του. Καλλιεργείστε το πνεύμα σας, μην εγκαταλείπετε ποτέ τη λογική, αποφύγετε κάθε είδους  αποφένια, θρησκοληψία,  εξάρτηση και βλαβερή συνήθεια, όχι στην υπερβολική χρήση των φαρμάκων και χαπιών ειδικά των μπλε, προτιμήστε  την πρόληψη από την θεραπεία με πιο φυσική άσκηση και ζωή και προσοχή στα θέματα τέχνης. Ο εκφυλισμός και το τέλος αυτής της εποχής δημιούργησε και προωθεί ότι πιο άρρωστο και νοσηρό στον κόσμο, τον καλλιτεχνικό, ακολουθώντας την γραμμή του Μπερνές, στον αιώνα του εαυτού και της αυτοέκφρασης. Αυτοί οι   «καλλιτέχνες» και όλο το σταρ σύστεμ γύρω τους,  αυτοεκφράζουν μία νοσηρή πλευρά του εαυτού τους και αυτό που ακολουθεί  είναι μια μόλυνση ψυχική, σε ταινίες, ποίηση, ζωγραφική, γλυπτική,θέατρα και μουσική.
Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι τεχνίτης, να φωτίζει τα σκοτάδια της ψυχής  και να ποιεί ήθος και ήχο  εύηχης μουσικής.
Ας  είμαστε η τρίαινα που θα γαληνέψει τα κύματα μιας λαοθάλασσας ομηρικής και ο ναός, ο γιορτινός που θα ανάψει το φως, στο λυκόφως των συναισθημάτων μας, με νερό καθαρό και όχι με πετρέλαιο μαύρο, χωρίς χρυσό, στο τέλος εποχής, γι αυτό το μαύρο ορυκτό.
(27) 18 Αυγούστου 2017
Αστραία  ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s