Η Αρμονία

ΑΡΜΟΝΙΑ

Ομηρική Αρμονία

Αρμονία, κόσμημα  εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς
Η αρμονία είναι ένα κόσμημα ισορροπίας  και μία σύζευξη των αντιθέσεων, εσωτερικά και εξωτερικά του ανθρωπίνου σώματος που κάνει τον άνθρωπο ΟΜΟΡΦΟ.
Είναι μια κατάσταση ένωσης των ακραίων σημείων και μια γέφυρα στις αντιθέσεις και στις αντιφάσεις.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα  από την μόνιμη εσωτερική αντίφαση του νου. Καταστρέφει όλα τα υγιή κύτταρα  του σώματος του φυσικού.
Ο ΑΝΤΙΦΑΤΗΣ είναι ο βασιλιάς των Λαιστρυγόνων και εκεί ο Οδυσσέας χάνει όλα τα πλοία του, τα βουλιάζει, η συνεχής αντίφαση και εσωτερική  και  η εξωτερική  των συντρόφων του, πολεμική. Διυλίζουν τον κώνωπα και ο ελέφας ξεφεύγει μπροστά στη μύτη τους σε στάση αντιφατική.

Η λέξη αρμονία, εκ του ρήματος «αρμόζω» ή «άρω» (βάση και της λέξεως «Αρετή») σημαίνει αρμογή, μουσική συμφωνία, συνομολογία, συναρμογή, σύνδεσμος και, κατ’ επέκτασιν, η εναρμόνιση των πραγμάτων.

Η δυσαρμονία και αμφιγνωμία μέσα σε ένα άνθρωπο οδηγεί σε εσωτερικές συγκρούσεις και καταστρέφει τον ενεργειακό ιστό, το ενεργειακό πλέγμα του.
Μια σοβαρή διαμάχη του τονάλ, του νησιού της λογικής μπορεί να επιφέρει και τον θάνατο του ανθρώπου.Η αμφινομία, η διχογνωμία, η ανικανότητα λήψης μιας απόφασης διαλύει την δομή του και την υπόσταση του.
Μέσα σε ένα κοινωνικό ιστό , οι συνεχείς έριδες, οι αναταραχές , η έλλειψη αξιοκρατίας, η προώθηση του ευτελούς, οι κοινωνικές αδικίες πάσης φύσεως τον αποδυναμώνουν και τον εξαθλιώνουν.
Αλλά και μέσα σε ένα διαδικτυακό ιστό υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης, η αλόγιστη περιπλάνηση χωρίς στόχο, μίτο και προορισμό και σημείο αναφοράς οδηγεί το ανθρώπινο μυαλό σε ένα αχανές λαβύρινθο φθοροποιό.
Ο άνθρωπος πρέπει να προφυλάσσεται από εμμονές προστατεύοντας το νησί του τονάλ, την λογική να είναι αρμονική.Η επιτυχία να έρχεται με προσπάθεια αλλά χωρίς βασανιστικές εμμονές και νοσηρότητες.Όταν ο Αγαμέμνων εμμένει στις εμμονές του, οδηγεί ένα εσωτερικό ή εξωτερικό στράτευμα σε ήττα από τους Τρώες και ένα βατερλό.Οι υπερβατικές εμπειρίες ενός ανθρώπου, όνειρα , συνομιλίες με αγγέλους στην δεύτερη προσοχή, το ναγουάλ να εξετάζονται προσεχτικά στο πλαίσιο της λογικής και η μεταφυσική να είναι ένα παράθυρο στην γνώση και ένα δωμάτιο στα ψηλά διαμερίσματα του παλατιού που το κλειδί του να το κρατά αυστηρά μια καθαρή ψυχή πηνελόπεια καλλιγύναικος αρμονική.
«Ό, τι και να κάνετε , σκεφθείτε ήρεμα και ενώστε τις αντιφάσεις σε νέο ρεύμα δύναμης και ροής ενέργειας, ώστε να μην εξουδετερώνει η μια σκέψη και απόφαση, την άλλη. Δεν υπάρχει έτσι, αρμονική δράση  και φυσικά μη δράση, αλλά μόνο  καταστροφή και  αυτοκαταστροφή σε μια αντίφαση συνεχή. Εξετάστε προσεκτικά τις εσωτερικές σας αντιφάσεις και  ασυνέπειες. Είναι η κυρία αιτία για όλες τις δυσκολίες  και τα προβλήματα της ζωής, η έλλειψη ομόνοιας και αρμονίας  και εσωτερικής και εξωτερικής, καθώς και η έλλειψη αρετής.
Η αμφιγνωμία αμφινομία μία διαρκής εσωτερική διαμάχη μέσα σε ένα άνθρωπο τον οδηγεί σε εσωτερικές συγκρούσεις και καταστρέφει τον ενεργειακό ιστό, το ενεργειακό πλέγμα του. Πριν  αποκοιμηθεί  μετά την Δύση του Ηλίου από τον Ήφαιστο εκ δεξιών να κεραστεί με του οινοχόου την λογική  γνωστική επεξεργασία σε αρμονία και ομονοία με τον εαυτό του και τις 12 ενέργειες θεϊκές ιδιότητες στα αριστερά της γνώσης και του γλυκού  ονείρου να βρεθεί. Γ Ιλιάδος, στιχ. 12
Πριν κοιμηθείτε να λύνετε αυτούς τους κόμπους μιας δυσαρμονίας καθημερινής και να θεραπεύετε τον ιστό κλείνοντας τις τρύπες μιας μαύρης οπής διαρροής.
Όταν οι θεοί ομονοούν εσωτερικά και εξωτερικά και συμφωνούν δεν υπάρχουν πόλεμοι τρωικοί, ούτε στο προσωπικό ούτε στο συλλογικό υποσυνείδητο .
Δεν υπάρχει κλοπή της ενέργειας και της ομορφιάς. Ούτε μαύρες τρύπες διαρροής στα δίκτυα της μορφής.Οι άνθρωποι και οι θεοί , όμορφοι πολύ, γιορτάζουν στο συνειδητό μια συνεργασία ευφυή.
Ας  γίνουμε αρμονικοί, με τρόπο σαφή στη χάραξη ορίων και ενωτικοί με κρίση και διάκριση  καθαρή, για να είμαστε ΟΜΟΡΦΟΙ στη Μορφή.

( 20 ) 11 Αυγούστου 2017

Αστραία ©©

 

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

One response to “Η Αρμονία

 1. …..οὐ γὰρ ἔτ’ ἀμφὶς Ὀλύμπια δώματ’ ἔχοντες
  ἀθάνατοι φράζονται·
  Γ Ιλιάδος στίχοι 12

  Διότι τώρα οι Ολύμπιοι Θεοί έχουν δώματα και αθάνατοι δεν αμφιγνωμούν!!!
  Ομονοούν μέσα μας σε αρμονία μουσική !
  https://homeristes.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1750.html

  Μου αρέσει!

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s