Η Πειθαρχία

ΗΡΑΚΛΗΣ.ΕΥΡΥΣΘΕΑΣ

Ηρακλής Ευρυσθέας

Πείθομαι, συναινώ, γιατί έχω εμπιστοσύνη.
Η πειθαρχία είναι μια άσκηση εμπιστοσύνης  που   περικλείεται, φυλάσσεται,  ως σπόρος γνώσης και αυτογνωσίας  στον αφηρημένο πυρήνα της λέξης «πειθούς».
Σημαίνει να ακούς. Να ακούς  σωστά και αποδεχόμενος αυτά, να συμμορφώνεσαι και να    συναινείς δημιουργικά.
Είναι μια άσκηση διάταξης και επαναδιάταξης όλων των συνηθειών σου, πράξεων και αποφάσεων με νέο πνεύμα οικονομίας και  σωστής διαχείρισης, όλων των πόρων.
Είναι μία κατάσταση ελευθερίας στην οποία αντιμετωπίζεις τη ζωή σου με νέο τρόπο, ριζοσπαστικό, είτε υπακούς σε ένα μικρό τύραννο εξουσίας, είτε στον εαυτό σου σε σοφή ηγεσία.
Η μεγαλύτερη ελευθερία για ένα άνθρωπο είναι η αυτοπειθαρχία. Γιατί απελευθερώνεται από τα δεσμά της κοινωνικής φυλακής, διαμόρφωσης και  σκλαβιάς και ορίζει ένα νέο πεδίο δράσης και μη δράσης.
Ο Ηρακλής υπακούει με ευρύ σθένος, στον Ευρυσθέα για την πραγματοποίηση των Άθλων και ο Οδυσσέας είναι ένα άτομο αυστηρά  αυτοπειθαρχημένο  καθ ΄ όλη του τη διαδρομή, υπακούοντας στο Εαυτό του και σε μια Αθηνά σοφή.
Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας, τους μικρούς σας τυράννους  με στρατηγική, αυτοπειθαρχία, επιμονή και χαρτογράφηση όλων των ελαττωμάτων και αδυναμιών, προσεκτική. Λειτουργείτε με  μέτρον  και τα ελαττώματα, όταν ελεγχθούν, μετατρέπονται σε προτερήματα. Είναι η έλλειψη και η υπερβολή που δημιουργεί τα μεγάλα προβλήματα. Ειδικά το διαδίκτυο, θέλει προσοχή και  ηράκλεια αυτοπειθαρχία για να  μη χαθείτε  γυρίζοντας άσκοπα από εδώ και από εκεί, διασκορπίζοντας τον νου σας, την ενέργεια  και διασπώντας την προσοχή. Αυτοπειθαρχία σημαίνει, εσείς να εξουσιάζετε  τον εαυτό σας και όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ να μην αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεσθε πραγματικά. Φτιάξτε κιόλας μόνοι σας μερικά. Αυτοπειθαρχία σημαίνει να  χρησιμοποιείτε τον κόσμο και τα κοσμήματά του, με  μέτρο, όχι να τον στύβετε σαν λεμόνι στην κατανάλωση την αμετροέπεια  και την κούφια επίδειξη του φαίνεσθαι των πραγμάτων. Να είσθε στο ΕΙΝΑΙ των Έννοων Όντων και ενεργειακών αποθεμάτων.
Αναθρέψτε τον εαυτό σας, σαν παιδί από την αρχή. Να είσθε αυστηροί μαζί του, αλλά όχι σκληροί. Ένα παιδί νιώθει ασφάλεια, σιγουριά,εμπιστοσύνη στην αυστηρότητα,  στην οριοθέτηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, όχι φυσικά στη  βαναυσότητα και  για αυτό θα σας ευγνωμονεί.
Μάθετε τα παιδιά σας στην  οικονομία,  τη τάξη, τη  νοικοκυροσύνη, τηνκαθαριότητα και μάθετε από τα παιδιά σας την ουσία και την καθαρότητα.
Πειθαρχία είναι ένα πρόγραμμα ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας  όλων των δραστηριοτήτων και ισχύς, ένα έργο αποτελεσματικό στο λιγότερο χρόνο.
Πειθαρχία σημαίνει υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία, δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανάληψη αυτών.
Ας γίνουμε υπεύθυνοι με αυτό τον τρόπο αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας στο βαθμό που μας αναλογούν.
Δεν υπάρχουν δικαιώματα, χωρίς ευθύνες και υποχρεώσεις σε αυτά,  να υπακούν.
Ας είμαστε ισχυροί με τον τρόπο αυτό του Οδυσσέα και του Ηρακλή, στον χώρο που καταλαμβάνουμε συν τω χρόνω μαζί.
Αυτά, που δικαιωματικά μας ανήκουν, με ευρύ σθένος, ακολουθούν.
( 18 ) 9 Αυγούστου 2017

Αστραία  ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος