Ο Φοίβος Λέων

ΛΕΩΝ. ΓΗ

Φοίβος Λέων

Οραματισμοί Λιονταριών
Ο Λέων αντιστοιχεί στον Φοίβο Απόλλωνα τον μακροσαϊτευτή.  Είναι  ένα  κομμάτι, το τόξο 30 μοιρών της εκλειπτικής, του  θέρους, του καλοκαιριού και των μεγάλων θερισμών. Η εκλειπτική είναι η ΖΩΝΗ της ομορφιάς γύρω από τη Γη και των μορφών των όντων. Στο ανθρώπινο σώμα είναι η καρδιά.
Όλοι έχουμε ένα Λέοντα μέσα μας, αλλά όχι μια καρδιά καθαρή και σκοτώνουμε  νωρίς την παιδική ψυχή. Οι μνηστήρες ψάχνουν για τον Τηλέμαχο με  λύσσα, καταστρέφουν κάθε αθωότητα ύπουλα και  μεθοδευμένα με μανία. Ο Λέων είναι δύναμη  η δημιουργία και το ΠΑΙΔΙ  έφηβος. Ο Απόλλων,  η όραση και το φως και ,κρατάει  ένα ρόλο σημαντικό και στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια εξ αιτίας της συνείδησης που καθοδηγεί με αφοβία.
Η Ελλάδα είναι η χώρα του φωτός και των Λεόντων, η αυτοκρατορία, σε φωτεινή πανδαισία. Διάσημα λιοντάρια γεννήθηκαν εδώ μαζί με τον Αλέξανδρο και τον Ηρακλή. Παλαιότερον ήταν και μέρος της πανίδας και παλαιοντολογικά ευρήματα έχουν βρεθεί σε γεωλογική στρωματογραφία.
Τα μεγάλα  ζώα είναι και οι μεγάλοι ονειρευτές της ανθρωπότητας, ξεπερνώντας την εξέλιξη της αμοιβάδος. Τα ζώα δεν μπορούν να σκεφθούν, αλλά γνωρίζουν όμως και έχουν συνείδηση συλλογική. Ο άνθρωπος πρέπει να αποκτήσει πρώτα συνείδηση ατομική με αυτογνωσία και μετά να συνεργαστεί με νοήμονα φαιά ουσία στο ΕΜΕΙΣ  και μαζί, με αρμονία.
Τα Ομηρικά Έπη είναι το ταξίδι της συνείδησης της γνώσης, της περιπέτειας  και της αυτοσυνείδησης. Σαν λέων ορεσίτροφος εμφανίζεται ο Οδυσσέας στην Ναυσικά μετά από πορεία στα αγριεμένα κύματα του θυμικού  μεγάλη ,στην Οδυσσεία.
Κρατείστε την καρδιά καθαρή, για να είστε ζωντανοί. Δείτε  με τα μάτια της, σαν παιδί. Παίξτε  σαν παιδιά, αιώνια έφηβοι δυνατοί και φωτεινοί.
Τραγουδήστε σε πράσινα λιβάδια σε όλη τη γη.
Και ονειρευτείτε σαν λιοντάρια δυνατά, ένα φωτεινό  όραμα για την Ελλάδα και  τον πλανήτη Γη.
Έχουμε τον Ήλιο, έχουμε και τον Φοίβο, έχουμε και το Τόξο του και ζωγραφίζουμε ένα  καινούργιο κόσμο που καμιά μαύρη  σκιά δεν θα μπορεί να  χαλάσει την μεγάλη γιορτή. Αυτή, της αφίξεως του.

Ελθέ Φοίβε

( 8 ) 30 Ιουλίου 2017

Αστραία©©

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s