Ο Ρόλος των Αρχετύπων και Ειδώλων

%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%83-2015-%ce%bf%ce%bc

 Ο Ρόλος των Αρχετύπων και Ειδώλων στην σημερινή εποχή

Τα Αρχέτυπα, είναι ΕΥΣΧΗΜΕΣ  ΜΟΡΦΕΣ, φυσαλίδες ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ , σφύζουσας ζωής και δυναμικής  ροής.
Είναι  Δημιουργίες ενός  Πρωταρχικού Νου,από την Εποχή του Χρυσού Γένους της Ανθρωπότητος και η σύνδεση μαζί του είναι πηγή γνώσης και ενέργειας.
Η πτώση  της ενέργειας και η χαμηλή στάθμη της εντροπίας μείωσαν όχι μόνο την ενεργειακή μάζα των ανθρώπων, παρ όλη την αύξηση του πληθυσμού, αλλά οδήγησαν και τους ανθρώπους σε πτώση αξιών και ιδανικών στο σιδερένιο γένος των ανθρωποειδών.
Τα χάρτινα είδωλα, ποπ σταρ πορνό σταρ,  ανεγκέφαλων ποδοσφαιριστών,  ανοήτων  καλλιτεχνών  κρατούν την άνοη μάζα ποδητεγούμενη και απασχολούμενη σε πλήθος  ηλιθίων ορνιθοασχολιών σε συνδυασμό με την προώθηση της  αντινοητικής θρησκοληψίας .
Η χειραγώγηση γίνεται από πολύ βαθιά, γιατί   διαβρώνουν και επηρρεάζουν το συλλογικό και προσωπικό υποσυνείδητο με τρόπο ασυνείδητο.
Τα είδωλα αυτά, είναι φθηνές κατασκευές  άδειων κελύφων και τενεκέδιων, άπληστων ανθρώπων της εξουσίας. Επειδή φοβούνται μη χάσουν την καρέκλα και τον θρόνο προωθούν  ό,τι είναι πιο ευτελές και  ανόητο που δεν υπολογίζουν, αναλώσιμο και ευκαιριακό.
Έτσι καταλήγουν μέσα στη μεγάλη τους αλαζονεία αμετροέπεια και ελάχιστη αυτογνωσία να κυβερνούν ηλίθιους και αυτό είναι κάτι που νομοτελειακά γυρίζει εναντίον τους. Κάτι που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές ιστορικά.
Ποιος πραγματικά ευφυής άνθρωπος θα το επιθυμούσε να κυβερνά ένα πλήθος χαζό σε ένα κόσμο  αλληλεπίδρασης  και σύμπαν ροϊκό;
Θεωρώ πως κανείς δεν θα το ήθελε  αληθινά γιατί η ποιότητα του κοινού ανεβάζει και τον ηγέτη αρχηγό.
Παλιά οι αρχηγοί ήταν ηγέτες αληθινοί γιατί είχαν ΕΝΕΡΓΕΙΑ ουσιαστική. Ήταν αυτή η ενέργεια  που τους έδινε  δύναμη, διαύγεια και ικανότητα ηγετική.
Στην διάρκεια  της ιστορίας ο εκφυλισμός οδήγησε και οδηγεί την ανθρωπότητα σε ένα θερμοδυναμικό θάνατο που της πάει πολύ.
Τα σωστά  αρχέτυπα  αφορούν ανθρώπους πάντα , όχι θεούς. Ο θεός, οι θεοί και οι θεές δεν μπορούν να αποτελέσουν υγιή αρχέτυπα για ένα άνθρωπο. Τον καίνε , δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ανθρώπου με θεό και είναι περιττό.
Αυτό είναι το πρόβλημα όλων των θρησκειών και των ιερατείων τους. Προσπαθούν να  ελέγξουν τους  ανθρώπους με θεϊκά πρότυπα, εκτός πραγματικής ζωής και  ουσιαστικών αναγκών.
Οι άνθρωποι,  δυναμικά ΑΡΧΕΤΥΠΑ, που αγωνίζονται πολεμούν τραγουδούν προχωρούν ερευνούν σκέπτονται ενεργούν αγαπούν ερωτεύονται ομιλούν, ζουν, είναι οι ήρωες των Ομηρικών Επών και είναι όλοι τους ΑΝΘΡΩΠΟΙ, όχι αλάνθαστοι, αλλά τουλάχιστον ΑΨΟΓΟΙ να είναι, προσπαθούν.
Αν, ψάχνοντας στην σημερική πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, συναντήσετε ανθρώπους και πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων που θυμίζουν τον Ντόναλντ Ντακ, την Μπάρμπι, τον Γκούφη, τα Πόκεμον και την λαίδη Γκα να αναρωτηθείτε για τα πρότυπα ειδώλων που έχουν εισαχθεί , από παλιά και καμιά σχέση δεν έχουν, με τα Ομηρικά.

17 10  2016

Αστραία

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

One response to “Ο Ρόλος των Αρχετύπων και Ειδώλων

  1. ΗΡΩ

    όλα τυχαία είναι ή απλά έρχεται η κατάλληλη στιγμή για να εκθέσεις; τα πρωταρχικά αρχέτυπα δεν νομίζω να τα αντιγράφουν απλά τα διαγράφουν από τις μνήμες του συνόλου των ανθρώπων. Υπάρχει μια μοναδική στιγμή που κάποια στιγμή τα επαναφέρουν αλλά η ίδια στιγμή φέρεται σαν ηθικός αυτουργός και χάνεται από προσώπου γης. Η προσπάθεια να αναδύσεις είναι μια ευγενής ενέργεια αλλά παύει να υφίσταται όταν επαναλαμβάνεις τα λάθη των παραπτωμάτων σου. Αν και αλάνθαστοι που είμαστε είναι ο καιρός να αποκομιστούμε τις ευθύνες και τα λάθη με τα ονόματά τους που παίρνουν στην συνέχεια της ζωής να διορθώνονται και να μην επαναλαμβάνονται . Ίσως παίρνουν άλλα ονόματα αλλά τα προηγούμενα ονόματα των λαθών να είναι ευμενώς επιλύσιμα. Ίσως και το λάθος κάλλιστα θα ήθελα να πάψει να κυριαρχεί και να υπάρχει μια ένωση αρχέτυπων συνδεδεμένη με το ανθρώπινο κάλλος.

    Μου αρέσει!

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s