9.Το Πνεύμα

%ce%b1%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%83-%cf%88%cf%88-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%b1%cf%86%ce%b2

Εγχειρίδιον επιβίωσης για σύγχρονους Οδυσσείς στην   ποσειδώνεια λαοθάλασσα της  Αντίληψης, της Κοσμικής

Το κάθε τι, έχει το Πνεύμα του ή, δεν το έχει.
Κάθε  δένδρο,ποταμός, όρος, κάθε τόπος, ειδικά η Ελλάδα που έχει τόπους ΔΥΝΑΜΗΣ πολλούς, κάθε χώρος, άνθρωπος, κάθε λόγος, κάθε κείμενο απλής γραφής, κάθε  …εποχής.
Τι είναι όμως Πνεύμα;
Δεν είναι εύκολο να ορίσει κανείς το ΠΝΕΥΜΑ, γιατί ανήκει στο μέρος της γνώσης που δεν μπορεί να γίνει γνωστό με την ανθρώπινη μορφή και ο πολεμιστής, ως πρακτικός άνθρωπος που είναι, δεν ασχολείται με αυτό τον ορισμό για να  μη καεί σαν κάρβουνο,  παραμένοντας ΔΙΑΜΑΝΤΙ.
Όμως, μέσα απο φευγαλέες ματιές , μπορούμε να πούμε, πως Πνεύμα είναι το τρίτο σημείο της πολωμένης ενέργειας όταν μετατρέπεται σε ύλη. Δεν είναι δηλ πολωμένο,όπως η ενέργεια στην ροή της σε συν+ και πλην- σε αρσενικό και θηλυκο,  γιν και γιαγκ, είναι ουδέτερο χωρίς ΠΟΛΟΥΣ, Α- ΠΟΛΛΩΝ, καθαρή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Είναι ουδέτερο, απρόσωπο και φυλακίζεται κατά κάποιο τρόπο στις μορφές της ύλης, κάνοντας όμορφους ανθρώπους, υποκείμενα, αντικείμενα εν τη παρουσία του και άσχημα, εν τη απουσία του.
Δυστυχώς το Πνεύμα ,δεν ακούει τις ικεσίες και τα παρακάλια ανούσιων δειλών  ανθρώπων, δούλων και κουτοπόνηρων, που νομίζουν πως θα μπορούσαν να το  αγοράσουν και να το εξαγοράσουν με φθηνές κολακίες, λιτανίες, τάματα,  γονοκλυσίες και θρησκευτικές λατρείες, μέρος του  μεγάλου ρουσφετιού που έχουν συνηθίσει να κάνουν  με τους εκπροσώπους της εξουσίας γλύφοντας  για κανένα κοκαλάκι  εκτός ουσίας.
Ευτυχώς ανταποκρίνεται σε πράξεις   μεγαλοθυμίας, αψογοσύνης, ανιδιοτέλειας,  γενναιότητος, υπερηφάνειας , δύναμης και αφοβίας,  διαύγειας και αρμονίας .
Ο πολεμιστής βλέπει τον Πνεύμα  με τα μάτια της ψυχής του, συνδέεται μαζί του μέσω της αψογοσύνης του και το καλεί με το αδυσώπητο του χαρακτήρος του, γνέφοντας του.
Όλες οι πράξεις και οι μη πράξεις του πολεμιστή είναι συνδεδεμένες με το Πνεύμα και από εκεί αντλεί την δύναμη του και το κουράγιο του. Ο, τιδήποτε και να κάνει. Είτε μιλά, είτε σιωπά, είτε γράφει, είτε τραγουδά. Διαποτίζει τον χώρο και τον χρόνο με μια ουσία ΦΑΙΑ.
Ο πολεμιστής πρωτίστως συνδέεται με το Πνεύμα της Εποχής  του, συμμαχεί και μπαίνει ΖΩΝΤΑΝΟΣ στη ΡΟΗ του, μοντέρνος και σύγ-χρονος σε συν ΤΟΝΙΣΜΟ με τον  ΧΡΟΝΟ και το πνεύμα του.
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ΝΕΚΡΟΙ, περιπατώντες, γιατί η απουσία του πνεύματος είναι πάνω τους εμφανής, όταν δεν είναι πολύ ΠΤΩΧΟΙ, άψυχοι, σε αυτό το θέμα πολύ. Δεν  έχουν ΨΥΧΗ.
Ο πολεμιστής είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος ,βαθιά μορφωμένοςκαι καλλιεργημένος,αλλά όχι εκπορνευόμενος διανοούμενος της δεκάρας και παπαγάλος. Ό, τι διαβάζει, ό, τι λέει, ό,τι λέει το κατανοεί βαθιά και το έχει επεξεργαστεί. Είναι ΟΠΛΟ του και έτσι το χρησιμοποιεί.
Ο πολεμιστής είναι άνθρωπος της γνώσης, όχι μαστροπός της. Είναι φορέας του Πνεύματος και όχι δούλος  του χρήματος και της εξουσίας.
Ο πολεμιστής δεν  είναι ένας στείρος αναχρονιστικός προγονολάτρης σε μια στείρα παράθεση ρητών και αποφθεγμάτων για το τι είπε και έκανε ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Επίκουρος,  ο Όμηρος και ο Μιλτιάδης,  που θα τον φτύνανε  και δικαίως, για αυτή την προγονοκαπηλεία και παπαγαλία.
Ο πολεμιστής είναι στο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Τι θα  έκανε  ο Μιλτιάδης ΤΩΡΑ
Τι θα  έκανε ο Θεμιστοκλής ΤΩΡΑ
Τι θα έκανε ο Αλέξανδρος ΤΩΡΑ;
Θα πήγαινε περπατώντας  με το άλογο  του στη Μ. Ασία ή  θα εκστράτευε  από ένα άλλο πεδίο διαχρονικό ,με την ΕΛΛΟΓΗ ΣΚΕΨΗ του;
Τι θα έκανε ο Οδυσσέας  ΤΩΡΑ;
Θα έπαιρνε καμία ξύλινη  τριήρη για να πάει στην Ιθάκη με κουπιά ή  θα μεταβιβαζόταν  με τα ταχύτατα  πλοία των Φαιάκων του διαδικτύου  που λειτουργούν χωρίς τιμόνι και βλέπουν καλά;
Και όταν φθάσει τι θα κάνει;
Θα πάρει κανένα ξύλινο τόξο  ή  κανένα Μ16 να πυροβολεί και να σκοτώνει  παρανοϊκός τον κόσμο και τον άμαχο πληθυσμό, τον 21ον Αιώνα ή, θα ΤΗΛΕ-ΤΟΞΕΥΕΙ τον χονδρό λαιμό  και το συκώτι,των παχυδέρμων της   εξουσίας  σε  νέο ομηρικό αγώνα;

Πως;
Με ΟΠΛΟ τις ΛΕΞΕΙΣ του και το αιχμηρό ΒΕΛΟΣ που κρύβεται στον πυρήνα της κατασκευής τους άμα τη δημιουργία τους, καλώντας τους με τα ΟΝΟΜΑΤΑ τους,  ένα- ένα;
Τι είναι λοιπόν ΠΝΕΥΜΑ;
Πνεύμα είναι  η ΟΥΣΙΑ  του ΕΙΝΑΙ που περικλείεται στη ΜΟΡΦΗ του ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ των Όντων.
Είναι πυρήνας της ύπαρξης του Όντος. Η ΖΩΗ του.
Είναι μια αύρα εσπερινή, που ίσως να μπει από μια χαραμάδα ένα μενεξεδένιο δειλινό ή ακόμη και ένα πρωινό σε μια μίζερη ζωή  που  σέρνεται και φυτοζωεί για να φωτισθεί.
Είναι ο Άνεμος της Ελευθερίας, η  ελεύθερη αναπνοή ,η ΠΝΟΗ.
Ο πολεμιστής  συνδέεται μαζί  του, με μια κραυγή
ΑΕΡΑ!!!!
Για να αναπνεύσει όλη η ΓΗ!
Είναι του ΑΕΤΟΥ,  Η  ΦΩΝΗ  σε συμ-φωνία με το ΣΥΜΠΑΝ μαγική.
Κάπου στην άκρη του, ο ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ με την ΛΥΡΑ του ακόμη τραγουδεί για να μας θυμίσει κάτι που από την ζωή μας και το  γκρίζο μαγγανοπήγαδο της, έχει χαθεί.
Την ΟΜΟΡΦΙΑ και τα χρώματα  σύνθεσης και ανάλυσης ,ενός  ΗΛΙΟΥ μακροσαϊτευτή.
Μη δακρύζεις ΟΔΥΣΣΕΑ πίσω απο μια κόκκινη χλαίνη.
Μπες στο πλοίο που σε περιμένει.
ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ είναι εδώ και ισχύει ο λόγος και η υπόσχεση ενός Ποιητή.
Είναι μη αναιρέσιμος, άπαξ και έχει δοθεί, όπως έχει εκ ΦΩΝΗΘΕΙ.

12 10 2016
Αστραία

Η οδυσσειακή στρατηγική στη καθημερινή μας ζωή

Σχολιάστε

Filed under ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s