Το Συναίσθημα

ΠΟΣΕΙΔΩΝ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ποσειδών και Οδυσσέας

Το συναίσθημα είναι καύσιμο  υλικό του Οδυσσέα για να ταξιδεύει στον ποσειδώνιο  ωκεανό και το γερό μυαλό,  » ναυς»,  να μην πνίγεται σε αυτόν.

Το νερό, αρχέγονο ύδωρ, είναι μια κατάσταση ύλης που ανήκει στην υγρή μορφή. Απαντάται και στην αέριο, ως υδρατμοί και στην στεριά, ως πάγος, στον κύκλο του νερού πάνω στη γη. Ο πρώτος σχηματισμός, ήταν ο παγκόσμιος ωκεανός, πριν εμφανισθεί η απειρωτάν Παγγαία ,νησί, στεριά, γη.
Το νεαρό ύδωρ και όλοι οι υδάτινοι σχηματισμοί του, ανήκουν στον κύριο των υδάτων, τον Ποσειδώνα και, τους Ιχθείς, ένα κομμάτι τόξο της εκλειπτικής.
Ποιος είναι ο Ποσειδώνας;
Ο Ποσειδών, είναι το συλλογικό ασυνείδητο και μια από τις μορφές συνείδησης πάνω στη Γη. Ανακαλύφθηκε,  (εμφανίστηκε) το 1846 μετά τον Ουρανό και συνδέεται με όλα τα  υγρά στοιχεία, και με το πετρέλαιο που επίσης,    βρέθηκε σε μια πετρελαιοπηγή, την κλασσική μουσική που άνθισε εκείνη την εποχή και, με τα συναισθήματα μας, αφού  αποτελεί το 70% του ανθρώπινου οργανισμού.
Εξ αιτίας αυτών των  ποσειδώνειων αναταράξεων, ο Οδυσσέας ταλαιπωρήθηκε 10 χρόνια στο νερό παλεύοντας με τα μανιασμένα κύματα του θυμικού.
Τι είναι συναίσθημα;
Συναίσθημα είναι το πότισμα της ψυχής με νερό. Είναι το άγγισμα, η τρυφερότητα, το χάδι, η καλοσύνη, η ανιδιοτελής αγάπη, η αφοσίωση, η προστασία, η φροντίδα, η αγκαλιά. Χωρίς νερό συναίσθημα,  η ψυχή μαραίνεται σε μια άνυδρη έρημο χωρίς όαση και νερό. Το πνεύμα του ανθρώπου πεθαίνει γιατί  τρέφεται από αυτό. Ζει πάντα κοντά σε πηγή νερό.
Όταν το συναίσθημα  παγιδεύεται σε παγίδες νησιά, δεν ρέει αρμονικά. Γίνεται βάλτος,  έλη και νοσηρότητα βαριά. Γίνεται  υπερφίαλος εγωισμός, ζήλεια, κτητικότητα, μίσος, φθόνος, λαγνεία, λαιμαργία, τεμπελιά, φιλαυτία, οίκτος, αυτοοίκτος, σκληρότητα, κακία, ασχήμια, φαντασιοπληξία, αρχομανία,   σαδισμός, μαζοχισμός, εξάρτηση , εμμονές. Από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα τρέφονται  όλες οι Στυμφαλίδες Όρνιθες και οι μαύρες σκεπτομορφές.
Το καθαρό συναίσθημα είναι νεράκι καθαρό, που ρέει σαν  ποταμός να συναντήσει τον ωκεανό, είναι λίμνη  γαλάζια, που έχει  διασυνδέσεις με την μπλε θάλασσα, είναι πηγή με κρυστάλλινη διαύγεια αντίληψης,  είναι σύννεφο στο ουρανό, είναι παγόβουνο που πλέει στον Ανταρκτικό, κινούμενο με τις τρεις ιδιότητες. Σταθερά  και προσηλωμένα σε ένα σκοπό, μεταβλητά στην συγχρονικότητα  των οιωνών και παρορμητικά με την φλόγα ενός πάθους,   λαμπερών αστεριών.
Δείτε τα συναισθήματά σας με καθαρό μυαλό. Εξετάστε τα προσεκτικά. Μην άγεσθε και φέρεσθε, χειραγωγούμενοι   από μια  αρπακτική εξουσία με δόλιο σκοπό. Βγείτε από την νοσηρή κατάσταση του θύτη και του θύματος που σκοπίμως για να σας χειρίζεται και προωθεί.
Γίνετε νεράκι που ρέει από πηγή διαυγές καθαρό. Ποτίστε το Πνεύμα του Ανθρώπου με αυτό, στης συλλογικής Συνείδησης,  τον Ωκεανό, αλλά κρατείστε την αυτοσυνείδηση σε ταξίδι οδυσσειακό. Μη το παραποτίζετε γιατί θα σαπίσει και θα γίνει έλος ρυπαρό. Εκεί, ο Ηρακλής θα παλεύει  με την Ήρα, το γαλαξιακό υγρό και καθαρίζει μια ψυχή στις φλόγες μιας συμπαντικής φωτιάς  για να εξαγνισθεί, στον Όλυμπο να ανεβεί.
Κάψτε ό,τι σας πόνεσε και σας πλήγωσε πολύ και χειριστείτε τα συναισθήματα σας με μέτρο, σοφία και αυτογνωσία. Ταξιδέψτε με γερά σκαριά του νου πάνω στην αγριεμένη θάλασσα την ποσειδωνία.
Ας γίνουμε αυτό το  συναίσθημα, που θα  ποτίσει όλη τη Γη με  νερά διαυγή, χωρίς τον κατακλυσμό και την άνυδρη έρημο να μας ακολουθεί.
Η πρωτογενής ομηρική πηγή, τα Ομηρικά Έπη, σε λάλον ύδωρ μας ομιλεί.
( 25 ) 16 Αυγούστου 2017
Αστραία  ©©

Σχολιάστε

Filed under Φιλοσοφία, ασκήσεις

«Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει ν’ ανάψει».Πλούταρχος